Foodservice

Kalkon- och rödcurrysoppa

En het och kryddig thai-inspirerad soppa med kokosmjölk och koriander.

(0st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

300 g
kalkonschnitzel
1 msk
rapsolja
50 g
nudlar
1 l
höns- eller kycklingbuljong (från tärning eller fond)
1 burk
kokosmjölk
3 tsk
röd currypasta
2 msk
tomatpuré
1 msk
lime, pressad
1 msk
ingefära, färsk riven
1 msk
socker
1 tsk
salt
100 g
salladskål
1 st
röd paprika
0,5 dl
färsk koriander
salt
peppar

Så gör du

1
Strimla kalkonschnitzel och stek med oljan i stekpanna, krydda med lite salt och peppar.
2
Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
3
Koka upp buljong och kokosmjölk. Smaksätt med currypasta och tomatpuré. Tillsätt limesaft, ingefära, socker och salt och smaka av till lagom styrka.
4
Finstrimla salladskål och paprika. Hacka koriandern. Tillsätt kalkonstrimlor, nudlar, salladskål och paprika och låt få ett uppkok. Strö över koriander och servera.

Fler Recept

Recept

Whiskymarinerat kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Kalkonfärsbiffar med kalkonbacon & blomkål

Läs Mer
Recept

Kalkonfärs med grönsaker och kikärtspasta

Läs Mer
Recept

Helstekt kalkon på klassiskt vis

Läs Mer
Recept

Dragon, citron- och vitlökssmör

Läs Mer
Recept

Plommonfylld kalkonstek

Läs Mer
Recept

Tunnskivad kalkonfilé med saffransremoulad

Läs Mer
Recept

Tortillapizza med kalkonpepparsalami, tomat och mozzarella

Läs Mer
Recept

Mischa Billings recept på ”Turkish Turkey”

Läs Mer
Recept

Skogens kalkongratäng

Läs Mer