Foodservice

Kalkon- och rödcurrysoppa

En het och kryddig thai-inspirerad soppa med kokosmjölk och koriander.

(1st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

300 g
kalkonschnitzel
1 msk
rapsolja
50 g
nudlar
1 l
höns- eller kycklingbuljong (från tärning eller fond)
1 burk
kokosmjölk
3 tsk
röd currypasta
2 msk
tomatpuré
1 msk
lime, pressad
1 msk
ingefära, färsk riven
1 msk
socker
1 tsk
salt
100 g
salladskål
1 st
röd paprika
0,5 dl
färsk koriander
salt
peppar

Så gör du

1
Strimla kalkonschnitzel och stek med oljan i stekpanna, krydda med lite salt och peppar.
2
Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
3
Koka upp buljong och kokosmjölk. Smaksätt med currypasta och tomatpuré. Tillsätt limesaft, ingefära, socker och salt och smaka av till lagom styrka.
4
Finstrimla salladskål och paprika. Hacka koriandern. Tillsätt kalkonstrimlor, nudlar, salladskål och paprika och låt få ett uppkok. Strö över koriander och servera.

Fler Recept

Recept

Wilmaschnitzel med gröna saker

Läs Mer
Recept

Lätt sallad med kallrökt kalkon, syltade tomater och konärtskocksmousse

Läs Mer
Recept

Rostad sallad med blåmögelost

Läs Mer
Recept

Kalkonlasagne

Läs Mer
Recept

Läckra kalkonrullader

Läs Mer
Recept

Ugnsstekt kalkonbröst med grön dinkelsallad

Läs Mer
Recept

Rödvinsmarinerad kalkonbröstfilé

Läs Mer
Recept

Kalkonkalops

Läs Mer
Recept

Helstekt kalkon fylld med päron och rosmarin

Läs Mer
Recept

Kalkonbolognese

Läs Mer