Foodservice

Kalkon- och rödcurrysoppa

En het och kryddig thai-inspirerad soppa med kokosmjölk och koriander.

(3st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

300 g
kalkonschnitzel
1 msk
rapsolja
50 g
nudlar
1 l
höns- eller kycklingbuljong (från tärning eller fond)
1 burk
kokosmjölk
3 tsk
röd currypasta
2 msk
tomatpuré
1 msk
lime, pressad
1 msk
ingefära, färsk riven
1 msk
socker
1 tsk
salt
100 g
salladskål
1 st
röd paprika
0,5 dl
färsk koriander
salt
peppar

Så gör du

1
Strimla kalkonschnitzel och stek med oljan i stekpanna, krydda med lite salt och peppar.
2
Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
3
Koka upp buljong och kokosmjölk. Smaksätt med currypasta och tomatpuré. Tillsätt limesaft, ingefära, socker och salt och smaka av till lagom styrka.
4
Finstrimla salladskål och paprika. Hacka koriandern. Tillsätt kalkonstrimlor, nudlar, salladskål och paprika och låt få ett uppkok. Strö över koriander och servera.

Fler Recept

Recept

Gulaschgryta

Läs Mer
Recept

Fylld kalkonschnitzel med lättpicklad höstsallad

Läs Mer
Recept

Kalkonsalamichips med dipp

Läs Mer
Recept

Stekt kalkonbröstfilé med avokadokeso och vit bönsallad

Läs Mer
Recept

Kalkongryta med kalkonbacon och grönsaker

Läs Mer
Recept

Senapsgriljerad julskinka av kalkon

Läs Mer
Recept

Krämig indisk kalkoncurry med kokos och vindaloo

Läs Mer
Recept

Hoisinglaze med sesam och ketchup

Läs Mer
Recept

Kalkonsouvlaki med tzatziki, och grekisk bondsallad

Läs Mer
Recept

Helstekt kalkon fylld med päron och rosmarin

Läs Mer