Foodservice

Kalkonburgare med karamelliserad lök

Rör varsamt samman kalkonfärsen med kryddorna, resultatet blir en fantastiskt saftig burgare!

(8st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

Kalkonburgare
ca 500 g
kalkonfärs
1 tsk
salt
svartpeppar efter smak
Karamelliserad lök
1 st
gul lök
1 msk
flytande honung
smör till stekning
Tillbehör
4 st
burgarebröd brioche
4 st
salladsblad
4 st
tomatskivor
4 st
skivor rödlök
4 skivor
lagrad ost

Så gör du

1
Blanda försiktigt kalkonfärsen med salt och svartpeppar.
2
Forma färsblandningen till fyra stycken burgare. Stek eller grilla ca 3 minuter per sida, tills burgarna är genomstekta.
3
Skala och skiva löken.
4
Smält lite smör i en stekpanna och lägg i löken. Tillsätt honungen. Stek sedan löken långsamt på svag värme tills den fått en fin gyllenbrun färg.

Fler Recept

Recept

Dragonkalkon

Läs Mer
Recept

Wilmaschnitzel med zucchini, bönsalsa och rostade pinjenötter

Läs Mer
Recept

Kålpudding med kalkonfärs

Läs Mer
Recept

Julig kalkonlårstek

Läs Mer
Recept

Italienska kalkonköttbullar

Läs Mer
Recept

Mustig kalkonfärssoppa

Läs Mer
Recept

Krämig indisk kalkoncurry med kokos och vindaloo

Läs Mer
Recept

Färskost- och ricottafylld kalkonbröstfilé

Läs Mer
Recept

Senapsgriljerad julskinka av kalkon

Läs Mer
Recept

Stuffing med hasselnötter och salvia

Läs Mer