Foodservice

Kalkonburgare med karamelliserad lök

Rör varsamt samman kalkonfärsen med kryddorna, resultatet blir en fantastiskt saftig burgare!

(13st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

Kalkonburgare
ca 500 g
kalkonfärs
1 tsk
salt
svartpeppar efter smak
Karamelliserad lök
1 st
gul lök
1 msk
flytande honung
smör till stekning
Tillbehör
4 st
burgarebröd brioche
4 st
salladsblad
4 st
tomatskivor
4 st
skivor rödlök
4 skivor
lagrad ost

Så gör du

1
Blanda försiktigt kalkonfärsen med salt och svartpeppar.
2
Forma färsblandningen till fyra stycken burgare. Stek eller grilla ca 3 minuter per sida, tills burgarna är genomstekta.
3
Skala och skiva löken.
4
Smält lite smör i en stekpanna och lägg i löken. Tillsätt honungen. Stek sedan löken långsamt på svag värme tills den fått en fin gyllenbrun färg.

Fler Recept

Recept

Saltimbocca på kalkonbröstschnitzel

Läs Mer
Recept

Kalkonpiccata med färsk pasta

Läs Mer
Recept

Kalkonbaconsmör med lök

Läs Mer
Recept

Mustig BBQ-sås

Läs Mer
Recept

Kalkonsallad med kalkonpastrami, rostad färskpotatis, äpple och pepparrotskräm

Läs Mer
Recept

Kalkongryta med kokos, lime och ingefära

Läs Mer
Recept

Kalkonburgare tex mex

Läs Mer
Recept

Club Sandwich à la Ingelsta

Läs Mer
Recept

Korvstroganoff

Läs Mer
Recept

Grillad fänkål med kalkonbacon

Läs Mer