Foodservice

Kalkonburgare med orientalisk touch

En smakrik kalkonburgare med fräscha tillbehör såsom tabboulehsalsa och myntakräm som för tankarna till fjärran länder.

(4st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 40 min

Ingredienser

Kalkonburgare
ca 500 g
kalkonfärs
1 st
vitlöksklyfta, pressad
1 msk
färsk koriander, finhackad
1 tsk
ingefära
1 tsk
spiskummin
1 krm
chiliflakes
1 tsk
salt
1 tsk
svartpeppar efter smak
Tabboulehsalsa
3 st
tomat
1 st
stort knippe persilja
1 st
salladslök
1 st
vitlöksklyfta, pressad
1 st
lime
½ st
silverlök, finhackad
1/4 st
färsk ananas
Myntakräm
1 dl
crème fraiche
½ dl
majonnäs
1 knippe
färsk mynta, finhackad
1 st
citron, finrivet skal & saft
salt och svartpeppar
Tillbehör
50 g
kalkonbacon
smör till stekning
4 st
hamburgerbröd brioche
4 st
gröna salladsblad
4 skivor
fårost

Så gör du

1
Blanda försiktigt kalkonfärsen med kryddorna, ju mindre du rör runt i färsen desto saftigare blir burgaren. Forma färsen till 4 stycken burgare.
2
Tabboulehsalsa; tärna tomaterna och ananasen, hacka persiljan och salladslöken och lägg i en skål. Tillsätt vitlök, finrivet limeskal och silverlök. Pressa över limesaft. Smaka av med salt.
3
Myntakräm; blanda samma crème fraiche, majonnäs, mynta, finrivet citronskal och citronsaften. Smaka av med salt och svartpeppar.
4
Strimla kalkonbaconet och stek det knaprigt.
5
Stek eller grilla ca 3 minuter per sida, tills burgarna är genomstekta.
6
Servera kalkonburgarna med tabboulehsalsa, myntacremé, kalkonbaconströssel, fårost, sallad och bröd.

Fler Recept

Recept

Ingefärs- och honungsvingar

Läs Mer
Recept

Kalkonsouvlaki med tzatziki, och grekisk bondsallad

Läs Mer
Recept

Hoisinglaze med sesam och ketchup

Läs Mer
Recept

Kalkonrullader fyllda med färskost

Läs Mer
Recept

Sardell, oliv- och kaprissmör

Läs Mer
Recept

Kalkonstroganoff

Läs Mer
Recept

Gulaschgryta

Läs Mer
Recept

Kalkonlasagne

Läs Mer
Recept

Saltrostade mandlar

Läs Mer
Recept

Korv Mafioso med krämig gremolata-coleslaw

Läs Mer