Restaurang & Storhushåll

Kalkonburgare tex mex

Variera fredagsmyset med vår kalkonburgare inspirerad av tex mex!

(5st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 40 min

Ingredienser

Kalkonburgare
ca 500 g
kalkonfärs
1 tsk
salt
1 tsk
spiskummin
1 tsk
paprikapulver
1 tsk
vitlökspulver
svartpeppar efter smak
Guacamole
1 st
avokado
1 st
lime
1 st
vitlöksklyfta, pressad
chilipeppar
salt & peppar
Tillbehör
4 st
hamburgerbröd
4 skivor
cheddarost
4 st
gröna salladsblad
4 skivor
rödlök
4 skivor
tomat

Så gör du

1
Blanda försiktigt kalkonfärsen med kryddorna. Forma färsblandningen till fyra stycken burgare.
2
Guacamole; mosa avokadon, pressa över saften från en lime och rör ner vitöken. Smaka av med chilipeppar, salt och peppar.
3
Stek eller grilla ca 3 minuter per sida, tills burgarna är genomstekta.
4
Servera kalkonburgarna med guacamole, sallad, rödlök, tomat, cheddarost och bröd.

Fler Recept

Recept

Helstekt kalkon fylld med citrus, pinjenötter och brödstuffing

Läs Mer
Recept

Grillad kalkonkorv i bröd med rostad majs och chilimajonnäs

Läs Mer
Recept

Kalkonfärs med grönsaker och kikärtspasta

Läs Mer
Recept

Kalkonfärsbiffar med pinjenötter och ädelost

Läs Mer
Recept

Fransk kalkonpaté med portvinskokta fikon

Läs Mer
Recept

Grillad sparris med Ingelstabacon

Läs Mer
Recept

Grillad Wilmaschnitzel med wasabismör och sesammajonnäs

Läs Mer
Recept

Wilmabörsar med ricotta, spenat och granatäpple

Läs Mer
Recept

Getostfyllda kalkonfärsbiffar med sötpotatis

Läs Mer
Recept

Kalkonburgare med orientalisk touch

Läs Mer