Foodservice

Kalkonfärs med grönsaker och kikärtspasta

Med grönsaker och kalkonfärs i köttfärsåsen så blir måltiden rejält mättande. Receptet är framtaget av Emilia Polster som är dietist och personlig tränare. "Vår kropp mår bra av variation så min förhoppning är att fler vågar byta ut sitt slentrianinköp av kyckling till kalkon!" säger Emilia.

Näringsinnehåll per portion: 420 kcal, 38 g protein, 11,5 g fett, 35 g kolhydrater

(6st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

Kalkonfärs med grönsaker
500 g
kalkonfärs
1 st
gul lök, hackad
1 st
vitlöksklyfta, hackad
½ st
aubergine, tärnad
½ st
zucchini, tärnad
400 g
krossade tomater
2 msk
tomatpuré
1 tsk
balsamvinäger
1 msk
timjan
1 msk
oregano
salt och peppar
Till servering
kikärtspasta
grönsallad

Så gör du

1
Bryn lök och vitlök i smör och tillsätt kort därefter aubergine, zucchini och kalkonfärs.
2
Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, balsamvinäger och kryddor.
3
Låt koka på svag värme i 10 minuter och smaka sedan av med salt och peppar.
4
Servera med kikärtspasta och grönsallad.

Fler Recept

Recept

Saltrostade mandlar

Läs Mer
Recept

Wilmaschnitzel med rabarberglaze och fänkålsslaw

Läs Mer
Recept

Helgrillad kalkon med senap och vitlök

Läs Mer
Recept

Jordärtskockssoppa med rökt kalkon och timjan

Läs Mer
Recept

Ingelstasylta med syltade kantareller

Läs Mer
Recept

Juligt kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Kalkontårta med extrarökt kalkonbröst & färska fikon

Läs Mer
Recept

Porchetta av kalkon med äppelcidersås

Läs Mer
Recept

Kryddiga kalkonköttbullar

Läs Mer
Recept

Dragon, citron- och vitlökssmör

Läs Mer