Foodservice

Kalkonfärsbiffar med pinjenötter och ädelost

Mjuka pinjenötter och smakrik ädelost tillsammans med kalkonfärs ger perfekta biffar. Rosta grönsaker i ugn och servera med en klick crème fraiche.

(6st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 40 min

Ingredienser

600 g
kalkonfärs
1 st
ägg
0,5 dl
grädde
50 g
pinjenötter
50 g
smulad ädelost
salt
peppar
Rostade grönsaker:
1 st
liten grön zucchini
1 st
gul paprika
1 st
röd paprika
2 st
rödlökar
olivolja
persillade
salt
peppar
crème fraiche

Så gör du

1
Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
2
Blanda färsen med ägg, grädde och kryddor.
3
Blanda ned nötterna och osten. Forma till små biffar och lägg på plåt med bakplåtspapper.
4
Skiva zucchinin (ta gärna bort kärnhuset, som annars gärna blir vattnigt), skär paprikan i bitar och rödlöken i klyftor.
5
Lägg på ugnsplåt eller i ugnsform. Häll över olja och kryddor och blanda runt. Rosta grönsakerna i ugnen samtidigt som färsbiffarna, ca 15–20 minuter.
6
Byt plats på plåtarna efter halva tiden om du inte har varmluftsugn.
7
Servera gärna med en klick crème fraiche.
8
Tips! Fler goda smaksättningar till kalkonfärsbiffar är kapris och västerbottenost, örtkryddor och vitlök, oliver, fetaost och soltorkade tomater

Fler Recept

Recept

Helgrillad kalkon med senap och vitlök

Läs Mer
Recept

Fylld kalkonschnitzel med lättpicklad höstsallad

Läs Mer
Recept

Fikon- & valnötsfylld kalkon

Läs Mer
Recept

Kalkonfärsbiffar med kalkonbacon & blomkål

Läs Mer
Recept

Kalkonsalamichips med dipp

Läs Mer
Recept

Hoisinglaze med sesam och ketchup

Läs Mer
Recept

Varm grönkålssallad med valnötter, tranbär och kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Portvinsmarinerat kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Raggmunk med kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Kryddig äppel- och rosmarinsalsa

Läs Mer