Foodservice

Kalkonfilé med Ingelstabacon och pesto

Denna läckra filé har sälta från kalkonbacon och sötma från en härlig pesto. En sky med tydlig smak av basilika och en krämig risotto ger en härlig kombination.

(17st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 60 min

Ingredienser

Rullader:
600-800 g
kalkonfilé
100 g
Ingelstabacon
4 msk
pesto
0,5 tsk
salt
0,5 tsk
peppar
Örtsky:
2 st
schalottenlökar, finhackade
2 msk
smör
0,5 l
kycklingbuljong
2 dl
färsk basilika
1 dl
färsk bladpersilja
1 tsk
balsamvinäger
salt
peppar

Så gör du

1
Sätt ugnen på 175 grader.
2
Gör en ficka i varje filé och fyll med pesto.
3
Krydda med salt och peppar och linda kalkonbacon runt om.
4
Lägg filéerna i en smord ugnsfast form och stek 30 minuter eller tills innertemperaturen är 63 grader.
5
Fräs löken i smöret tills den är genomskinlig, tillsätt buljong.
6
Mixa basilika och persilja och tillsätt i såsen.
7
Smaka av med balsamvinäger, salt och peppar.
8
Servera Kalkonfilén med en krämig risotto eller färskpotatis och basilikaskyn.

Fler Recept

Recept

Svartvinbärsmarinerat kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Prästostbullar

Läs Mer
Recept

Portvinsmarinerat kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Kalkonburgare med karamelliserad lök

Läs Mer
Recept

Pulled kalkon med coleslaw och syrad rödlök

Läs Mer
Recept

Kalkonlever i Madeirasås

Läs Mer
Recept

Plommonfylld kalkonstek

Läs Mer
Recept

Familjens godaste kalkonbolognese

Läs Mer
Recept

Kalkongryta med Ingelsta Knakare

Läs Mer
Recept

Jordärtskockssoppa med rökt kalkon och timjan

Läs Mer