Restaurang & Storhushåll

Snabb kalkongryta med Ingelstaknakare

En perfekt kalkongryta att laga i förväg och bara värma på till servering.

(18st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 45 min

Ingredienser

800g
kalkongrytbitar eller strimlor
2 msk
smör
2 st
Ingelstaknakare
salt och peppar
1 dl
soltorkade tomater, strimlade
1 dl
syltlök
1 knippe
späda, små morötter
2 dl
matlagningsgrädde
½ dl
mango chutney

Så gör du

1
Bryn köttet i matfett i en stekpanna. Skär Ingelstaknakaren i slantar och tillsätt dem. Tillsätt soltorkade tomater, syltlök och morötter skurna i bitar. Häll i grädden och mango chutneyn.
2
Låt grytan koka i ca 20 minuter tills köttet är genomlagat och mört.
3
Tips! Servera grytan tillsammans med potatis eller ris.

Fler Recept

Recept

Chèvreyoghurt

Läs Mer
Recept

Ugnspannkaka med kalkonbacon och rostade rotfrukter

Läs Mer
Recept

Gräddädelostfylld tunnskivad kalkonfilé med hasselbackspotatis och blåbärssås

Läs Mer
Recept

Kalkonkalops

Läs Mer
Recept

Kalkonrisotto

Läs Mer
Recept

Helgrillad kalkon med senap och vitlök

Läs Mer
Recept

Grilled cheese med plockad kalkon och karamelliserad lök

Läs Mer
Recept

Helstekt kalkon fylld med citrus, pinjenötter och brödstuffing

Läs Mer
Recept

Tandoorigryta med ris och naanbröd

Läs Mer
Recept

Ratatouille-gratäng med kalkonfilé, rostad vitlök och potatis

Läs Mer