Foodservice

Kalkongryta med kalkonbacon och grönsaker

En härligt krämig kalkongryta med wilmaschnitzel som smälter i munnen.

(21st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

800 g
wilmaschnitzel eller strimlad kalkonlårfilé
200 g
kalkonbacon
1 msk
smör
12 st
färska champinjoner
½ st
purjolök
2 st
vitlöksklyftor
2 st
morötter
3 dl
matlagningsgrädde
3 msk
sweet chilisås
salt och svartpeppar

Så gör du

1
Strimla wilmaschnitzeln och kalkonbaconet. Bryn köttet i smör i en stekgryta. Tag upp.
2
Skiva svampen och purjolöken, bryn i grytan utan att det får färg.
3
Lägg tillbaka köttet i grytan.
4
Pressa ner vitlök. Skiva morötterna och tillsätt dem tillsammans med grädde, sweet chilisås och kryddor.
5
Låt koka ca 15 minuter på svag värme tills allt är genomstekt.
6
TIPS! Servera med kokt ris.

Fler Recept

Recept

Citrusrostad kalkonbröstfilé med variation på broccoli

Läs Mer
Recept

Apelsin- och dragonbakat kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Kalkongryta med kokos, lime och ingefära

Läs Mer
Recept

Juligt kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Stuffing med hasselnötter och salvia

Läs Mer
Recept

Kalkonrevbensspjäll

Läs Mer
Recept

Wilmabörsar med ricotta, spenat och granatäpple

Läs Mer
Recept

Caesarsallad med kalkon och kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Irländsk kalkonstuffing

Läs Mer
Recept

Kalkonburgare med karamelliserad lök

Läs Mer