Foodservice

Kalkongryta med kalkonbacon och grönsaker

En härligt krämig kalkongryta med wilmaschnitzel som smälter i munnen.

(5st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

800 g
wilmaschnitzel eller strimlad kalkonlårfilé
200 g
kalkonbacon
1 msk
smör
12 st
färska champinjoner
½ st
purjolök
2 st
vitlöksklyftor
2 st
morötter
3 dl
matlagningsgrädde
3 msk
sweet chilisås
salt och svartpeppar

Så gör du

1
Strimla wilmaschnitzeln och kalkonbaconet. Bryn köttet i smör i en stekgryta. Tag upp.
2
Skiva svampen och purjolöken, bryn i grytan utan att det får färg.
3
Lägg tillbaka köttet i grytan.
4
Pressa ner vitlök. Skiva morötterna och tillsätt dem tillsammans med grädde, sweet chilisås och kryddor.
5
Låt koka ca 15 minuter på svag värme tills allt är genomstekt.
6
TIPS! Servera med kokt ris.

Fler Recept

Recept

Kalkonfärsbiffar med pinjenötter och ädelost

Läs Mer
Recept

Pulled turkey

Läs Mer
Recept

Kalkonfilé med Ingelstabacon och pesto

Läs Mer
Recept

Dragonkalkon

Läs Mer
Recept

Kalkonrevbensspjäll

Läs Mer
Recept

Kentucky Turkey

Läs Mer
Recept

Tranbärsmarinerat kalkonbröst med sötpotatismos

Läs Mer
Recept

Tortillapizza med kalkonpepparsalami, tomat och mozzarella

Läs Mer
Recept

Ingefärs- och honungsvingar

Läs Mer
Recept

Flygande Jakob på indonesiskt vis

Läs Mer