Restaurang & Storhushåll

Kalkongryta med kalkonbacon och grönsaker

En härligt krämig kalkongryta med wilmaschnitzel som smälter i munnen.

(24st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

800 g
wilmaschnitzel eller strimlad kalkonlårfilé
200 g
kalkonbacon
1 msk
smör
12 st
färska champinjoner
½ st
purjolök
2 st
vitlöksklyftor
2 st
morötter
3 dl
matlagningsgrädde
3 msk
sweet chilisås
salt och svartpeppar

Så gör du

1
Strimla wilmaschnitzeln och kalkonbaconet. Bryn köttet i smör i en stekgryta. Tag upp.
2
Skiva svampen och purjolöken, bryn i grytan utan att det får färg.
3
Lägg tillbaka köttet i grytan.
4
Pressa ner vitlök. Skiva morötterna och tillsätt dem tillsammans med grädde, sweet chilisås och kryddor.
5
Låt koka ca 15 minuter på svag värme tills allt är genomstekt.
6
TIPS! Servera med kokt ris.

Fler Recept

Recept

Kalkonpiccata med färsk pasta

Läs Mer
Recept

Italienska kalkonköttbullar

Läs Mer
Recept

Korvstroganoff

Läs Mer
Recept

Lätt sallad med kallrökt kalkon, syltade tomater och konärtskocksmousse

Läs Mer
Recept

Dragonkalkon

Läs Mer
Recept

Risonisallad med Brännare

Läs Mer
Recept

Kalkonburgare med orientalisk touch

Läs Mer
Recept

Kalkonstroganoff

Läs Mer
Recept

Helgrillad kalkon med senap och vitlök

Läs Mer
Recept

Ugnsstekt kalkonbröst med grön dinkelsallad

Läs Mer