Foodservice

Kalkongryta med kokos, lime och ingefära

Kokos, lime och ingefära ger smaklökarna en resa utöver det vanliga.

(34st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

450 g
kalkonbröstfilé
olja att bryna i
1 st
röd paprika
1 st
gul lök
1 st
morot
400 ml
kokosmjölk
1 dl
grädde
1 st
lime
40 g
ingefära, riven
1 st
vitlöksklyfta, hackad
1 knippe
koriander
1/4 tsk
spiskummin
cayennepeppar, kycklingfond, salt och peppar efter smak

Så gör du

1
Skär kalkonbröstfilén i mindre bitar (ca 2 x 2cm) Strimla paprikan och den gula löken, skär moroten i slantar.
2
Bryn kalkonbitarna i olja i en gryta.
3
Tillsätt grönsakerna och låt steka tillsammans med kalkonen.
4
Tillsätt kokosmjölk, grädde, vitlök, ingefära och kryddor. Pressa i saften från limen.
5
Låt puttra i ca 10 minuter. Smaka av med cayennepeppar, kycklingfond samt salt och peppar.
6
Servera med ris och en sallad.

Fler Recept

Recept

Italienska kalkonköttbullar

Läs Mer
Recept

Plommonfylld kalkonstek

Läs Mer
Recept

Ingefärs- och honungsvingar

Läs Mer
Recept

Röd coleslaw

Läs Mer
Recept

Apelsinglaserade kalkonvingar

Läs Mer
Recept

Korvstroganoff

Läs Mer
Recept

Turkey chili med bröd och gräddfil

Läs Mer
Recept

Biff à la Lindström på Ingelstavis

Läs Mer
Recept

Kalkontårta med kallrökt kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Honungsglaze

Läs Mer