Foodservice

Kalkonköttbullar med rosmarin och apelsin

Köttbullar är mångas favorit. Här har vi valt att smaksätta med rosmarin och apelsin, en spännande kombination som gör sig fantastiskt bra på julbordet.

(5st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

0,5 dl
ströbröd
1 dl
grädde
500 g
kalkonfärs
2 msk
färsk rosmarin, hackad
1 st
apelsin, finrivet skal
1 st
vitlöksklyfta, finhackad
2 msk
gul lök, hackad
1 st
ägg
1 tsk
salt
1 krm
svartpeppar
smör till stekning

Så gör du

1
Blanda ströbröd och grädde och låt det stå och dra ett par minuter.
2
Blanda i kalkonfärs, rosmarin, apelsinskal, vitlök, gul lök, ägg och kryddor. Rör runt tills det blivit en fin smet.
3
Rulla smeten till små köttbullar och stek dem i smör. Salta och peppra lite extra.

Fler Recept

Recept

Helstekt kalkon fylld med citrus, pinjenötter och brödstuffing

Läs Mer
Recept

Wilmaschnitzel med zucchini, bönsalsa och rostade pinjenötter

Läs Mer
Recept

Ugnsstekt kalkonbröst med grön dinkelsallad

Läs Mer
Recept

Wilmaschnitzel med gröna saker

Läs Mer
Recept

Porchetta av kalkon med äppelcidersås

Läs Mer
Recept

Köttfärssås på kalkon

Läs Mer
Recept

Kryddstarka kalkonstrimlor med kinesiska smaksättare

Läs Mer
Recept

Kalkonburgare tex mex

Läs Mer
Recept

Aprikosfylld tunnskivad kalkonfilé med färskostgremolata

Läs Mer
Recept

Kalkonrullader fyllda med färskost

Läs Mer