Foodservice

Kalkonköttbullar med rosmarin och apelsin

Köttbullar är mångas favorit. Här har vi valt att smaksätta med rosmarin och apelsin, en spännande kombination som gör sig fantastiskt bra på julbordet.

(7st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

0,5 dl
ströbröd
1 dl
grädde
500 g
kalkonfärs
2 msk
färsk rosmarin, hackad
1 st
apelsin, finrivet skal
1 st
vitlöksklyfta, finhackad
2 msk
gul lök, hackad
1 st
ägg
1 tsk
salt
1 krm
svartpeppar
smör till stekning

Så gör du

1
Blanda ströbröd och grädde och låt det stå och dra ett par minuter.
2
Blanda i kalkonfärs, rosmarin, apelsinskal, vitlök, gul lök, ägg och kryddor. Rör runt tills det blivit en fin smet.
3
Rulla smeten till små köttbullar och stek dem i smör. Salta och peppra lite extra.

Fler Recept

Recept

Ugnsstekt kalkonbröst med grön dinkelsallad

Läs Mer
Recept

Kalkonfärs med grönsaker och kikärtspasta

Läs Mer
Recept

Kålpudding med kalkonfärs

Läs Mer
Recept

Kalkonstroganoff

Läs Mer
Recept

Kalkonpiccata med färsk pasta

Läs Mer
Recept

Portvinsmarinerat kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Raggmunk med kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Apelsin- och dragonbakat kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Kalkonburgare tex mex

Läs Mer
Recept

Kalkonbolognese

Läs Mer