Foodservice

Kalkonköttbullar med rosmarin och apelsin

Köttbullar är mångas favorit. Här har vi valt att smaksätta med rosmarin och apelsin, en spännande kombination som gör sig fantastiskt bra på julbordet.

(13st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

0,5 dl
ströbröd
1 dl
grädde
500 g
kalkonfärs
2 msk
färsk rosmarin, hackad
1 st
apelsin, finrivet skal
1 st
vitlöksklyfta, finhackad
2 msk
gul lök, hackad
1 st
ägg
1 tsk
salt
1 krm
svartpeppar
smör till stekning

Så gör du

1
Blanda ströbröd och grädde och låt det stå och dra ett par minuter.
2
Blanda i kalkonfärs, rosmarin, apelsinskal, vitlök, gul lök, ägg och kryddor. Rör runt tills det blivit en fin smet.
3
Rulla smeten till små köttbullar och stek dem i smör. Salta och peppra lite extra.

Fler Recept

Recept

Ugnsstekt kalkonbröst med grön dinkelsallad

Läs Mer
Recept

Griljerad julskinka med pepparkaka

Läs Mer
Recept

Kalkonrevbensspjäll

Läs Mer
Recept

Sauterad kalkonlever

Läs Mer
Recept

Grillat kalkonovanlår med fänkål och citron

Läs Mer
Recept

Saltimbocca på kalkonbröstschnitzel

Läs Mer
Recept

Risonisallad med Brännare

Läs Mer
Recept

Kalkonsallad med kalkonpastrami, rostad färskpotatis, äpple och pepparrotskräm

Läs Mer
Recept

Rödvinsmarinerad kalkonbröstfilé

Läs Mer
Recept

Enkla dressingen

Läs Mer