Foodservice

Kalkonköttbullar med salvia och vitlök

En vardagsfavorit! Såklart på vårt vis med kalkonfärs, salvia och vitlök.

(9st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

500 g
kalkonfärs
5 msk
ströbröd
1 dl
mjölk
2 msk
gul lök
1 st
ägg
2 st
vitlöksklyftor
1 msk
salvia, färsk eller torkad
1,5 tsk
salt
2 krm
svartpeppar
smör till stekning

Så gör du

1
Blanda ströbröd och mjölk i en skål. Låt svälla i ca 10 minuter.
2
Skala och riv den gula löken. Blanda ner kalkonfärs, riven lök, ägg, och kryddor i ströbrödsblandningen. Rör tills allt är väl blandat.
3
Forma smeten till små köttbullar. Stek i smör tills köttbullarna är genomstekta.

Fler Recept

Recept

Kryddiga kalkonköttbullar

Läs Mer
Recept

Honungsglaze

Läs Mer
Recept

Kalkonpiccata med färsk pasta

Läs Mer
Recept

Somrig kalkonburgare i salladsblad

Läs Mer
Recept

Turkeynuggets med raita

Läs Mer
Recept

Lingonmarinerat kalkonlår

Läs Mer
Recept

Mustig BBQ-sås

Läs Mer
Recept

Varm grönkålssallad med valnötter, tranbär och kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Kalkontårta med extrarökt kalkonbröst & färska fikon

Läs Mer
Recept

Asiatisk korv med gurksallad, sweetchili och majonnäs

Läs Mer