Restaurang & Storhushåll

Kalkonkalops

En klassiker i ny tappning!

(0st) Klicka för att ge betyg
10 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 45 min

Ingredienser

10 portioner
0,5 kg
gul lök, tärnad
1,5 kg
kalkongrytbitar av lår
rapsolja till stekning
salt & vitpeppar
0,5 kg
rotfruktsstrimlor
1,5 L
hönsbuljong
0,5 dl
svagdricka
2 st
lagerblad
6 st
kryddpepparkorn
100 portioner
5 kg
gul lök, tärnad
15 kg
kalkongrytbitar av lår
rapsolja till stekning
salt & vitpeppar
5 kg
rotfruktsstrimlor
15 L
hönsbuljong
5 L
svagdricka
10 st
lagerblad
40 st
kryddpepparkorn

Så gör du

1
Bryn lök och kött i lite olja. Salta och peppra.
2
Tillsätt rotfruktsstrimlor, hönsbuljong och svagdricka. Koka upp och skumma av. Tillsätt lagerblad och kryddpeppar.
3
Låt allt puttra tills köttet är mört (ca 20 min). Vi behov red såsen. Smaka av med salt och peppar.

Fler Recept

Recept

Stuffing med hasselnötter och salvia

Läs Mer
Recept

Aprikosfylld tunnskivad kalkonfilé med färskostgremolata

Läs Mer
Recept

Wilmaschnitzel med gröna saker

Läs Mer
Recept

Paj med kalkonbacon och Västerbottenost

Läs Mer
Recept

Nötpanerat Kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Medelhavsinspirerad kalkongryta

Läs Mer
Recept

Prästostbullar

Läs Mer
Recept

Kalkonsalamichips med dipp

Läs Mer
Recept

Jordärtskockssoppa med rökt kalkon och timjan

Läs Mer
Recept

Ugnsstekt Kung Ingels med fetaost och oliver

Läs Mer