Foodservice

Kalkonkalops

En klassiker i ny tappning!

(0st) Klicka för att ge betyg
10 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 45 min

Ingredienser

10 portioner
0,5 kg
gul lök, tärnad
1,5 kg
kalkongrytbitar av lår
rapsolja till stekning
salt & vitpeppar
0,5 kg
rotfruktsstrimlor
1,5 L
hönsbuljong
0,5 dl
svagdricka
2 st
lagerblad
6 st
kryddpepparkorn
100 portioner
5 kg
gul lök, tärnad
15 kg
kalkongrytbitar av lår
rapsolja till stekning
salt & vitpeppar
5 kg
rotfruktsstrimlor
15 L
hönsbuljong
5 L
svagdricka
10 st
lagerblad
40 st
kryddpepparkorn

Så gör du

1
Bryn lök och kött i lite olja. Salta och peppra.
2
Tillsätt rotfruktsstrimlor, hönsbuljong och svagdricka. Koka upp och skumma av. Tillsätt lagerblad och kryddpeppar.
3
Låt allt puttra tills köttet är mört (ca 20 min). Vi behov red såsen. Smaka av med salt och peppar.

Fler Recept

Recept

Gulaschgryta

Läs Mer
Recept

Sallad med rökt kalkonlår, päron och chèvre omlindade av honung- och rosmarindressing

Läs Mer
Recept

Kalkongryta med Ingelsta Knakare

Läs Mer
Recept

Bondomelett med picknicklår

Läs Mer
Recept

Sardell, oliv- och kaprissmör

Läs Mer
Recept

Smörrebröd med kalkon, remoulad, saltgurka & rostad lök

Läs Mer
Recept

Krämig indisk kalkoncurry med kokos och vindaloo

Läs Mer
Recept

Jansson med kalkon

Läs Mer
Recept

Kalkonköttbullar

Läs Mer
Recept

Kalkonschnitzel med morotsquiona

Läs Mer