Kalkonkalops

En skånsk klassiker i kalkontappning!

ca 45 min

0
(0)

Ingredienser

100 portioner

Gul lök, tärnad

5 kg

Kalkongrytbitar lårkött – fryst

15 kg

Gå till produkten Kalkongrytbitar lårkött – fryst

Rapsolja till stekning

Salt & Vitpeppar

Rotfruktsstrimlor

5 kg

Hönsbuljong

15 L

Svagdricka

5 L

Lagerblad

10 st

Kryddpepparkorn

40 st

Tips!

Servera med kokt potatis och inlagda rödbetor.

Tillagning

  • Bryn lök och kalkongrytbitar i lite olja. Salta och peppra.
  • Tillsätt rotfruktsstrimlor, hönsbuljong och svagdricka. Koka upp och skumma av. Tillsätt lagerblad och kryddpeppar.
  • Låt allt puttra tills köttet är mört (ca 20 min). Vi behov red såsen. Smaka av med salt och peppar.

Liknande recept

Se alla recept