Foodservice

Kalkonklämma med krämig rotfruktssallad

Perfekt utflyktsmat!

(0st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

Rotfruktssallad
1 st
morot
1 st
palsternacka
50 g
rotselleri
1 st
äpple
1 msk
gul lök, hackad
1 dl
majonnäs
2 msk
gräddfil
1-2 tsk
riven pepparrot
1 krm
salt
Kalkonklämma
4 st
tortillabröd
4 st
salladsblad
4-6 st
kokta potatisar
200 g
alspånsrökt kalkonbröst
ärtskott
smör till stekning

Så gör du

1
Skala och riv rotfrukterna och äpplet grovt till rotfruktssalladen. Blanda med majonnäs, gräddfil, pepparrot och salt.
2
Stek bröden hastigt i lite smör på en sida, så att de får en fin färg men inte blir hårda.
3
Lägg på salladsbladen. Mosa potatisen och lägg på bröden, lägg på kalkonköttet och rotfruktssalladen.
4
Rulla ihop klämman. Linda in i smörgåspapper eller aluminiumfolie. Klart för utflykt!

Fler Recept

Recept

Kalkonburgare tex mex

Läs Mer
Recept

Mustig BBQ-sås

Läs Mer
Recept

Fyllda kalkonrullader med prosciutto och örter

Läs Mer
Recept

Röd coleslaw

Läs Mer
Recept

Kalkon-laab med asiatisk müsli

Läs Mer
Recept

Kalkonfärsbiffar med kalkonbacon & blomkål

Läs Mer
Recept

Kryddiga kalkonköttbullar

Läs Mer
Recept

Wilmabörsar med ricotta, spenat och granatäpple

Läs Mer
Recept

Spett med grillade grönsaker och äppeltzatziki

Läs Mer
Recept

Sallad med rökt kalkonlår, päron och chèvre omlindade av honung- och rosmarindressing

Läs Mer