Foodservice

Kalkonlasagne

Lasagne uppskattas av de flesta. Enkel att förbereda och passar både till vardag och fest.

(14st) Klicka för att ge betyg
6 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 60 min

Ingredienser

500 g
kalkonfärs
2 st
gula lökar
2 msk
smör
1 burk
krossade tomater
1 dl
tomatpuré
1 st
hönsbuljongtärning
1 tsk
timjan
1 tsk
oregano
12
lasagneplattor
salt
peppar
Ostsås:
8 dl
mjölk
1 dl
maizenamjöl
3 dl
riven ost
salt
svartpeppar

Så gör du

1
Hacka löken och bryn i en stekgryta tillsammans med färsen.
2
Häll i tomater, tomatpuré, buljongtärning och kryddor. Låt såsen småputtra under lock i 15 minuter.
3
Häll 3 dl av mjölken i en kastrull, vispa i mjölet, tillsätt resten av mjölken.
4
Koka upp under omrörning, låt koka på svag värme ca 3 minuter.
5
Rör i 2 dl av osten och smaka av med salt, peppar och eventuellt muskotnöt.
6
Smörj en ugnsfast form.
7
Häll halva mängden ostsås i formen, täck med lasagneplattor. Bred ut hälften av färsen, täck med plattor och bred ut resten av färsen. Lägg på ytterligare ett lager med lasagneplattor och täck med den sista ostsåsen.
8
Strö över resten av den rivna osten och grädda i 225 graders ugn i ca 30 minuter.
9
Servera med bönsallad, cole slaw och Ingelstas BBQ-sås.

Fler Recept

Recept

Kalkonfilé med Ingelstabacon och pesto

Läs Mer
Recept

Flygande Jakob på indonesiskt vis

Läs Mer
Recept

Kalkonsallad med kalkonpastrami, rostad färskpotatis, äpple och pepparrotskräm

Läs Mer
Recept

Basilikamarinerad kalkonfilé fylld med mozzarella och soltorkade tomater

Läs Mer
Recept

Club Sandwich à la Ingelsta

Läs Mer
Recept

Spett med grillade grönsaker och äppeltzatziki

Läs Mer
Recept

Asiatisk korv med gurksallad, sweetchili och majonnäs

Läs Mer
Recept

Bondomelett med picknicklår

Läs Mer
Recept

Lingonmarinerat kalkonlår

Läs Mer
Recept

Helstekt kalkon fylld med päron och rosmarin

Läs Mer