Foodservice

Kalkonlasagne

Lasagne uppskattas av de flesta. Enkel att förbereda och passar både till vardag och fest.

(18st) Klicka för att ge betyg
6 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 60 min

Ingredienser

500 g
kalkonfärs
2 st
gula lökar
2 msk
smör
1 burk
krossade tomater
1 dl
tomatpuré
1 st
hönsbuljongtärning
1 tsk
timjan
1 tsk
oregano
12
lasagneplattor
salt
peppar
Ostsås:
8 dl
mjölk
1 dl
maizenamjöl
3 dl
riven ost
salt
svartpeppar

Så gör du

1
Hacka löken och bryn i en stekgryta tillsammans med färsen.
2
Häll i tomater, tomatpuré, buljongtärning och kryddor. Låt såsen småputtra under lock i 15 minuter.
3
Häll 3 dl av mjölken i en kastrull, vispa i mjölet, tillsätt resten av mjölken.
4
Koka upp under omrörning, låt koka på svag värme ca 3 minuter.
5
Rör i 2 dl av osten och smaka av med salt, peppar och eventuellt muskotnöt.
6
Smörj en ugnsfast form.
7
Häll halva mängden ostsås i formen, täck med lasagneplattor. Bred ut hälften av färsen, täck med plattor och bred ut resten av färsen. Lägg på ytterligare ett lager med lasagneplattor och täck med den sista ostsåsen.
8
Strö över resten av den rivna osten och grädda i 225 graders ugn i ca 30 minuter.
9
Servera med bönsallad, cole slaw och Ingelstas BBQ-sås.

Fler Recept

Recept

Citrusrostad kalkon med gräddädelostsås & rostade primörer

Läs Mer
Recept

Helgrillad kalkon med senap och vitlök

Läs Mer
Recept

Kalkonköttbullar med rosmarin och apelsin

Läs Mer
Recept

Kalkonburgare med orientalisk touch

Läs Mer
Recept

Apelsinglaserade kalkonvingar

Läs Mer
Recept

Turkeynuggets med raita

Läs Mer
Recept

Senapsgriljerad julskinka av kalkon

Läs Mer
Recept

Gulaschgryta

Läs Mer
Recept

Aprikosfylld tunnskivad kalkonfilé med färskostgremolata

Läs Mer
Recept

Tortillapizza med kalkonpepparsalami, tomat och mozzarella

Läs Mer