Foodservice

Kalkonlasagne med tomat, spenat och vitlök

Med vitt vin, spenat och kalkonfärs blir det här en ny lasagnefavorit att älska!

(1st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 90 min

Ingredienser

Kalkonfärssås
500 g
kalkonfärs
1 st
gul lök
4 st
vitlöksklyftor
2 stjälkar
selleri
2 st
morötter
2 msk
olivolja
½ dl
tomatpuré
2 dl
vitt vin
2 burkar
krossade tomater
1 st
kycklingbuljongtärning
salt och svartpeppar
180 g
spenat
Ostsås
100 g
smör
3 st
vitlökslyftor
1 dl
mjöl
1,5 tsk
salt
1 L
mjölk
svartpeppar
125 g
riven smakrik ost (t.ex. lagrad prästost, peccorino)
Övrigt
500 g
lasagneplattor

Så gör du

1
Värm ugnen till 200 grader.
2
Hacka lök, vitlök, selleri och morot fint till köttfärssåsen. Hetta upp en stor kastrull med rikligt med olivolja och fräs de hackade grönsakerna tills löken är mjuk. Tillsätt färsen och fortsätt fräsa tills färsen är brynt.
3
Tillsätt tomatpuré och låt den fräsa med ett par minuter och slå sedan på vinet och låt koka in.
4
Tillsätt krossade tomater, buljongtärning (eller 1 msk koncentrerad kycklingfond) och krydda med salt och peppar. Låt koka upp och koka under lock i ca 20 minuter. Tillsätt utspädd kycklingbuljong om det blir för torrt.
5
Vänd ner spenaten och låt den koka med ett par minuter. Smaka av med salt och peppar. Ställ kastrullen åt sidan.
6
Smält smöret till såsen i en kastrull. Tillsätt hackad vitlök och fräs den på medelvärme tills den är mjuk men inte fått färg.
7
Tillsätt mjöl och låt fräsa med i någon minut under omrörning. Slå på lite mjölk och vispa ut mjölet i mjölken. Tillsätt resten av mjölken samt salt och vispa ut allt till en slät sås.
8
Koka upp och låt sjuda på låg värme ett par minuter. Tillsätt osten och rör om tills osten smält. Smaka av med lite svart- eller vitpeppar.
9
Häll lite ostsås och färs i botten av en ugnsfast form. Lägg ett täcke av lasagneplattor ovanpå och fortsätt därefter varva köttfärssås, ostsås och lasagneplattor. Avsluta med köttfärsås och ostsås på toppen.
10
Grädda i mitten av ugnen tills lasagnen fått fin färg på toppen, ca 35-40 minuter. Servera med en grönsallad och klyftad citron.

Fler Recept

Recept

Saltimbocca på kalkonbröstschnitzel

Läs Mer
Recept

Kalkonovanlår med smak av rosépeppar och dragon, på en macka med manchegokräm

Läs Mer
Recept

Grillad sparris med Ingelstabacon

Läs Mer
Recept

Svartvinbärsmarinerat kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Kalkonstek med honung och vitlök

Läs Mer
Recept

Aprikos- och whiskeyglaze

Läs Mer
Recept

Strimlad kalkon med glutenfria tortillabröd och äppelyoghurt

Läs Mer
Recept

Kalkonbourguignon med skogschampinjoner, savojkål och smörstekt rödlök

Läs Mer
Recept

Kalkonköttbullar

Läs Mer
Recept

Korvstroganoff

Läs Mer