Kalkonlevermousse

Len kalkonlevermousse som serveras på krispigt bröd tillsammans med en söt gelé. God att servera som förrätt eller mingelmat.

ca 30 min

0
(0)

Ingredienser

4 portioner

Kalkonlever

100 g

Gå till produkten Kalkonlever

Timjan

1 krm

Schalottenlök, finhackad

0,5 st

Calvados

3,5 cl

Smör

100 g

Grädde

1,5 msk

Salt & Peppar

Små surdegsbaguetteskivor

8 st

Smör till stekning

Röd vinbärsgelé

Färsk persilja till garnering

Flingsalt & Svartpeppar

Tillagning

  • Ta bort eventuella hinnor från levern. Dela levern i något mindre bitar och bryn bitarna i 1-2 msk av smöret. Salta och peppra.
  • Häll över 2 cl calvados. När leverbitarna fortfarande är lite rosa inuti, lägg över i en skål och låt svalna.
  • Stek den finhackade löken i samma panna. Häll över den resterande calvadosen.
  • Smörstek brödskivorna och salta dem lätt. Klicka, spritsa eller skeda upp kalkonlevermoussen på brödskivorna. Lägg en liten klick gelé på varje. Dekorera med lite kryddgrönt. Avsluta med att strö över lite flingsalt och svartpeppar.