Foodservice

Kalkonlever i Madeirasås

Kalkonlever i en härlig smakexplosion som gör sig lika gott som en förrätt tillsammans med en bit gott bröd som en krämig sås till färsk tagliatelle!

(0st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 20 min

Ingredienser

200 g
kalkonlver
smör till stekning
salt och peppar
4 st
lagerblad
2 kvistar
rosmarin
2 st
vitlöksklyftor
2 dl
Maderiavin
4 msk
balsamvinäger av hög kvalitet

Så gör du

1
Putsa kalkonlevern och skär den i mindre bitar.
2
Värm en stekpanna till medelvärme. Klicka i smör och låt det smälta. Lägg försiktigt ned kalkonleverbitarna. Salta och peppra.
3
Skala och krossa vitlöksklyftorna med den platta sidan på knivbladet. Lägg ned de krossade vitlöksklyftorna, lagerbladet och rosmarinen och låt detta steka med kalkonleverbitarna. Stek bitarna i ca 5 minuter, vänd bitarna någon gång under tiden så att de får en fin stekyta runt om.
4
Tillsätt Madeira och låt puttra i ca 1-2 minuter.
5
Tillsätt balsamvinägern och låt puttra i ca 2 minuter till.
6
Smaka av och vänd kalkonleverbitarna i Madeirasåsen.
7
Tips! Om såsen reduceras snabbt kan man späda med lite vatten, mer Madeira eller balsamvinäger, efter smak.

Fler Recept

Recept

Kalkonrisotto

Läs Mer
Recept

Kalkonsalamichips med dipp

Läs Mer
Recept

Bowl med hoisinkalkonkorv och sesamkål

Läs Mer
Recept

Somrig kalkonburgare i salladsblad

Läs Mer
Recept

Plommonfylld kalkonstek

Läs Mer
Recept

Tranbärsmarinerat kalkonbröst med sötpotatismos

Läs Mer
Recept

Potatissoppa med kalkon och knaprigt brödsmul

Läs Mer
Recept

Helstekt kalkon fylld med päron och rosmarin

Läs Mer
Recept

Söta och heta Kung Ingels-spett med kokos-couscous

Läs Mer
Recept

Tacogratäng med kalkonfärs

Läs Mer