Restaurang & Storhushåll

Kalkonlever i Madeirasås

Kalkonlever i en härlig smakexplosion som gör sig lika gott som en förrätt tillsammans med en bit gott bröd som en krämig sås till färsk tagliatelle!

(0st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 20 min

Ingredienser

200 g
kalkonlver
smör till stekning
salt och peppar
4 st
lagerblad
2 kvistar
rosmarin
2 st
vitlöksklyftor
2 dl
Maderiavin
4 msk
balsamvinäger av hög kvalitet

Så gör du

1
Putsa kalkonlevern och skär den i mindre bitar.
2
Värm en stekpanna till medelvärme. Klicka i smör och låt det smälta. Lägg försiktigt ned kalkonleverbitarna. Salta och peppra.
3
Skala och krossa vitlöksklyftorna med den platta sidan på knivbladet. Lägg ned de krossade vitlöksklyftorna, lagerbladet och rosmarinen och låt detta steka med kalkonleverbitarna. Stek bitarna i ca 5 minuter, vänd bitarna någon gång under tiden så att de får en fin stekyta runt om.
4
Tillsätt Madeira och låt puttra i ca 1-2 minuter.
5
Tillsätt balsamvinägern och låt puttra i ca 2 minuter till.
6
Smaka av och vänd kalkonleverbitarna i Madeirasåsen.
7
Tips! Om såsen reduceras snabbt kan man späda med lite vatten, mer Madeira eller balsamvinäger, efter smak.

Fler Recept

Recept

Tunnskivad kalkonfilé med saffransremoulad

Läs Mer
Recept

Rostad parmesan- & örtpotatis

Läs Mer
Recept

Fyllt kalkonbröst med Ajvar relishsås

Läs Mer
Recept

Tacchino tonnato

Läs Mer
Recept

Kålpudding med kalkonfärs

Läs Mer
Recept

Krispig nachotallrik med kalkon, svarta bönor och en lime- och kålsallad

Läs Mer
Recept

Lätt sallad med kallrökt kalkon, syltade tomater och konärtskocksmousse

Läs Mer
Recept

Ugnsstekt kalkonbröst med grön dinkelsallad

Läs Mer
Recept

Ingefärs- och honungsvingar

Läs Mer
Recept

Hoisinglaze med sesam och ketchup

Läs Mer