Foodservice

Kalkonlever i Madeirasås

Kalkonlever i en härlig smakexplosion som gör sig lika gott som en förrätt tillsammans med en bit gott bröd som en krämig sås till färsk tagliatelle!

(0st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 20 min

Ingredienser

200 g
kalkonlver
smör till stekning
salt och peppar
4 st
lagerblad
2 kvistar
rosmarin
2 st
vitlöksklyftor
2 dl
Maderiavin
4 msk
balsamvinäger av hög kvalitet

Så gör du

1
Putsa kalkonlevern och skär den i mindre bitar.
2
Värm en stekpanna till medelvärme. Klicka i smör och låt det smälta. Lägg försiktigt ned kalkonleverbitarna. Salta och peppra.
3
Skala och krossa vitlöksklyftorna med den platta sidan på knivbladet. Lägg ned de krossade vitlöksklyftorna, lagerbladet och rosmarinen och låt detta steka med kalkonleverbitarna. Stek bitarna i ca 5 minuter, vänd bitarna någon gång under tiden så att de får en fin stekyta runt om.
4
Tillsätt Madeira och låt puttra i ca 1-2 minuter.
5
Tillsätt balsamvinägern och låt puttra i ca 2 minuter till.
6
Smaka av och vänd kalkonleverbitarna i Madeirasåsen.
7
Tips! Om såsen reduceras snabbt kan man späda med lite vatten, mer Madeira eller balsamvinäger, efter smak.

Fler Recept

Recept

Kryddstarka kalkonstrimlor med kinesiska smaksättare

Läs Mer
Recept

Turkeynuggets med raita

Läs Mer
Recept

Sauterad kalkonlever

Läs Mer
Recept

Kryddiga kalkonköttbullar

Läs Mer
Recept

Korv Mafioso med krämig gremolata-coleslaw

Läs Mer
Recept

Chili- och vitlöksgrillat picknicklår

Läs Mer
Recept

Tortillapizza med kalkonpepparsalami, tomat och mozzarella

Läs Mer
Recept

Pulled kalkon med coleslaw och syrad rödlök

Läs Mer
Recept

Citrusrostad kalkonbröstfilé med variation på broccoli

Läs Mer
Recept

Spett med grillade grönsaker och äppeltzatziki

Läs Mer