Restaurang & Storhushåll

Kalkonlevermousse

Len kalkonlevermousse som serveras på krispigt bröd tillsammans med en söt gelé

(1st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

100 g
kalkonlever
1 krm
timjan
½ st
schalottenlök, finhackad
3,5 cl
calvados
100 g
smör
1,5 msk
grädde
salt & peppar
8 st
små surdegsbaguetteskivor
smör till stekning
röd vinbärsgelé
färsk persilja till garnering
flingsalt och svartpeppar

Så gör du

1
Kalkonlevermousse; ta bort eventuella hinnor från levern. Dela levern i något mindre bitar och bryn bitarna i 1-2 msk av smöret. Salta och peppra.
2
Häll över 2 cl calvados. När leverbitarna fortfarande är lite rosa inuti, lägg över i en skål och låt svalna.
3
Stek den finhackade löken i samma panna. Häll över den resterande calvadosen.
4
När löken sugit åt sig av vätskan tillsätts den till levern och får svalna.
5
Dela smöret i små bitar. Mixa levern, med hjälp av stavmixer eller i mixer, tillsammans med smöret som du tillsätter lite i taget. Häll i grädden.
6
Smaksätt med calvados, salt och svartpeppar.
7
Låt moussen stå till sig i kylen i minst två timmar, helst över natten så att smakerna mognar och moussen stelnar.
8
Vid servering; smörstek brödskivorna och salta dem lätt. Klicka, spritsa eller skeda upp kalkonlevermoussen på brödskivorna. Lägg en liten klick gelé på varje. Dekorera med lite kryddgrönt. Avsluta med att strö över lite flingsalt och svartpeppar.

Fler Recept

Recept

Kryddig pumpapaj

Läs Mer
Recept

Paj med kalkonbacon och Västerbottenost

Läs Mer
Recept

Helgrillad kalkon med senap och vitlök

Läs Mer
Recept

Spett med grillade grönsaker och äppeltzatziki

Läs Mer
Recept

Rivig kalkonfärssoppa

Läs Mer
Recept

Nötpanerat Kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Basilikamarinerad kalkonfilé fylld med mozzarella och soltorkade tomater

Läs Mer
Recept

Carbonara med skogschampinjon och kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Kalkonburgare tex mex

Läs Mer
Recept

Frästa kalkonstrimlor i pitabröd

Läs Mer