Foodservice

Kalkonlevermousse

Len kalkonlevermousse som serveras på krispigt bröd tillsammans med en söt gelé

(0st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

100 g
kalkonlever
1 krm
timjan
½ st
schalottenlök, finhackad
3,5 cl
calvados
100 g
smör
1,5 msk
grädde
salt & peppar
8 st
små surdegsbaguetteskivor
smör till stekning
röd vinbärsgelé
färsk persilja till garnering
flingsalt och svartpeppar

Så gör du

1
Kalkonlevermousse; ta bort eventuella hinnor från levern. Dela levern i något mindre bitar och bryn bitarna i 1-2 msk av smöret. Salta och peppra.
2
Häll över 2 cl calvados. När leverbitarna fortfarande är lite rosa inuti, lägg över i en skål och låt svalna.
3
Stek den finhackade löken i samma panna. Häll över den resterande calvadosen.
4
När löken sugit åt sig av vätskan tillsätts den till levern och får svalna.
5
Dela smöret i små bitar. Mixa levern, med hjälp av stavmixer eller i mixer, tillsammans med smöret som du tillsätter lite i taget. Häll i grädden.
6
Smaksätt med calvados, salt och svartpeppar.
7
Låt moussen stå till sig i kylen i minst två timmar, helst över natten så att smakerna mognar och moussen stelnar.
8
Vid servering; smörstek brödskivorna och salta dem lätt. Klicka, spritsa eller skeda upp kalkonlevermoussen på brödskivorna. Lägg en liten klick gelé på varje. Dekorera med lite kryddgrönt. Avsluta med att strö över lite flingsalt och svartpeppar.

Fler Recept

Recept

Pressgurka

Läs Mer
Recept

Lingonmarinerat kalkonlår

Läs Mer
Recept

Kung Ingels kalkonkorv med rotfruksstomp

Läs Mer
Recept

Basilikamarinerad kalkonfilé fylld med mozzarella och soltorkade tomater

Läs Mer
Recept

Apelsinmarinerat kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Söta och heta Kung Ingels-spett med kokos-couscous

Läs Mer
Recept

Chili- och vitlöksgrillat picknicklår

Läs Mer
Recept

Kalkonrisotto

Läs Mer
Recept

Ingelstastuffing

Läs Mer
Recept

Kalkonstroganoff

Läs Mer