Foodservice

Kalkonpaj med kantareller, zucchini och gruyèreost

Matig paj med kalkon, zucchini och gruyèreost. Laga en extra stor så blir det en perfekt lunch också. Ät med krispig grönsallad.

(4st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 60 min

Ingredienser

PAJBOTTEN:
140 g
smör, kallt
2 dl
vetemjöl
1 dl
grahamsmjöl
2 krm
salt
2 msk
vatten, kallt
FYLLNING:
4 st
ägg
2 dl
vispgrädde
2 dl
mjölk
0,5 tsk
salt
2 krm
svartpeppar, mald
0,5 st
grön zucchini
300 g
kantareller
1 st
gul lök
200 g
picknicklår av kalkon
1 dl
riven gruyèreost

Så gör du

1
Sätt ugnen på 200°.
2
Skär smöret i tärningar och lägg i en bunke. Blanda i vetemjöl, grahamsmjöl, salt och vatten. Arbeta ihop till en smidig pajdeg. Låt degen vila i en plastpåse i kylen, ca 1 timme.
3
Kavla ut och fodra en pajform med degen och nagga botten med en gaffel. Förgrädda pajen i ca 10 minuter. Sänk ugnsvärmen till 175°.
4
Vispa ihop en äggstanning av ägg, grädde och mjölk. Tillsätt salt och svartpeppar. Strimla och fräs zucchinin, löken och kantarellerna i lite smör i en stekpanna. Låt det svalna och lägg över pajformen. Skär kalkonen i små tärningar och lägg i.
5
Häll i äggstanningen och strö över osten. Grädda pajen i 40-45 minuter, eller tills äggstanningen har stannat.

Fler Recept

Recept

Kung Ingels kalkonkorv med rotfruksstomp

Läs Mer
Recept

Kalkonbolognese

Läs Mer
Recept

Wilmabörsar med ricotta, spenat och granatäpple

Läs Mer
Recept

Basilikamarinerad kalkonfilé fylld med mozzarella och soltorkade tomater

Läs Mer
Recept

Kryddig äppel- och rosmarinsalsa

Läs Mer
Recept

Tunnskivad kalkonfilé med saffransremoulad

Läs Mer
Recept

Italiensk kalkonstuffing

Läs Mer
Recept

Saltimbocca på kalkonbröstschnitzel

Läs Mer
Recept

Strimlad kalkon med glutenfria tortillabröd och äppelyoghurt

Läs Mer
Recept

Apelsin- och dragonbakat kalkonbröst

Läs Mer