Foodservice

Kalkonpaj med kantareller, zucchini och gruyèreost

Matig paj med kalkon, zucchini och gruyèreost. Laga en extra stor så blir det en perfekt lunch också. Ät med krispig grönsallad.

(4st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 60 min

Ingredienser

PAJBOTTEN:
140 g
smör, kallt
2 dl
vetemjöl
1 dl
grahamsmjöl
2 krm
salt
2 msk
vatten, kallt
FYLLNING:
4 st
ägg
2 dl
vispgrädde
2 dl
mjölk
0,5 tsk
salt
2 krm
svartpeppar, mald
0,5 st
grön zucchini
300 g
kantareller
1 st
gul lök
200 g
picknicklår av kalkon
1 dl
riven gruyèreost

Så gör du

1
Sätt ugnen på 200°.
2
Skär smöret i tärningar och lägg i en bunke. Blanda i vetemjöl, grahamsmjöl, salt och vatten. Arbeta ihop till en smidig pajdeg. Låt degen vila i en plastpåse i kylen, ca 1 timme.
3
Kavla ut och fodra en pajform med degen och nagga botten med en gaffel. Förgrädda pajen i ca 10 minuter. Sänk ugnsvärmen till 175°.
4
Vispa ihop en äggstanning av ägg, grädde och mjölk. Tillsätt salt och svartpeppar. Strimla och fräs zucchinin, löken och kantarellerna i lite smör i en stekpanna. Låt det svalna och lägg över pajformen. Skär kalkonen i små tärningar och lägg i.
5
Häll i äggstanningen och strö över osten. Grädda pajen i 40-45 minuter, eller tills äggstanningen har stannat.

Fler Recept

Recept

Senap- och limemarinerad kalkonfilé

Läs Mer
Recept

Aprikos- och whiskeyglaze

Läs Mer
Recept

Kalkonbolognese

Läs Mer
Recept

Kalkonköttbullar med rosmarin och apelsin

Läs Mer
Recept

Kalkonköttbullar

Läs Mer
Recept

Kalkonlevermousse

Läs Mer
Recept

Dragonkalkon

Läs Mer
Recept

Italienska kalkonköttbullar

Läs Mer
Recept

Hoisinglaze med sesam och ketchup

Läs Mer
Recept

Färskost- och ricottafylld kalkonbröstfilé

Läs Mer