Foodservice

Kalkonquesedillas med cheddar och jalapeño

Quesedillas är en tacksam rätt på så många sätt. God, poppis hos de flesta och ett perfekt sätt att ta tillvara på tortillas som har några dagar på nacken. Här med smakrik kalkon, smält cheddar och het jalapeño!

(0st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

8 st
stora tortillabröd
300 g
kalkonfärs
1 st
gul lök
2 st
vitlöksklyftor
2 tsk
rökt paprikapulver
salt & svartpeppar
3 dl
riven ost, t.ex. cheddar
1-2 dl
inlagd jalapeño
2 st
salladslökar
3 dl
salsasås
olivolja att steka i
Picklad rödlök
1 st
stor rödlök
1 st
lime
2 krm
salt

Så gör du

1
Picklad rödlök; Strimla rödlöken fint och blanda med limesaft och salt. Krama gärna löken lite med handen så går picklingen snabbare. Låt stå i minst 20 minuter innan servering.
2
Kalkonquesedilla; Hacka lök och vitlök fint. Fräs löken mjuk i olivolja och tillsätt kalkonfärsen. Bryn färsen och krydda med salt, peppar och paprikapulver. Rör ner hälften av salsan och låt koka samman i någon minut under omrörning. Låt färsen svalna lite.
3
Toppa halva sidan av ett tortillabröd med färsblandningen, strimlad salladslök, riven ost och jalapeños efter tycke och smak. Vik över andra halvan till en halvmåne och pressa försiktigt ihop allt. Upprepa med resterande tortillas.
4
Stek tortillan gyllenbruna på båda sidor i olivolja på medelvärme. Låt svalna något på skärbräda och skär sedan i mindre tårtbitar. Servera med resterande salsa, picklad rödlök och mer strimlad salladslök.

Fler Recept

Recept

Bondomelett med picknicklår

Läs Mer
Recept

Senap- och limemarinerad kalkonfilé

Läs Mer
Recept

Turkey chili med bröd och gräddfil

Läs Mer
Recept

Nötpanerat Kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Thanksgiving middag à la Ingelsta Kalkon

Läs Mer
Recept

Sardell, oliv- och kaprissmör

Läs Mer
Recept

Whiskydoftande kalkongryta

Läs Mer
Recept

Fylld kalkonschnitzel med lättpicklad höstsallad

Läs Mer
Recept

Smörrebröd med kalkon, remoulad, saltgurka & rostad lök

Läs Mer
Recept

Klämburgare med kalkon

Läs Mer