Foodservice

Kalkonrisotto

Kalkonrisotton kan serveras kall som varm, vilket man önskar. Kalkonrisotton går utmärkt att förbereda dagen innan.

(0st) Klicka för att ge betyg
6 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 45 min

Ingredienser

600 g
kalkonfärs
½ dl
olivolja
3 hg
palsternacka, strimlad
1 st
gul lök
6 dl
dinkelris
3 st
tomater
1 st
röd paprika
3 hg
sockerärtor
½ knippe
gräslök
2 dl
teriyakisås
1 dl
sweet chilisås
örtsalt efter smak

Så gör du

1
Bryn kalkonfärsen i lite olivolja.
2
Bränn av palsternackan och den gula löken i ugnen på ca 225°C i ca 15 minuter, tills grönsakerna fått lite färg.
3
Koka riset efter instruktion på förpackningen.
4
Finhacka tomater och paprika, skär sockerärtor på längden till vackra strimlor, hacka gräslöken.
5
Blanda alla ingredienser tillsammans. Avsluta med att hälla över teriyaki- och sweet chilisåsen. Smaksätt med örtsalt.

Fler Recept

Recept

Irländsk kalkonstuffing

Läs Mer
Recept

Kalkonburgare med karamelliserad lök

Läs Mer
Recept

Tagliatelle di Ingelsta med tomatsallad

Läs Mer
Recept

Skogens kalkongratäng

Läs Mer
Recept

Pulled turkey

Läs Mer
Recept

Läckra kalkonrullader

Läs Mer
Recept

Lingonmarinerat kalkonlår

Läs Mer
Recept

Jansson med kalkon

Läs Mer
Recept

Ingelstasylta med syltade kantareller

Läs Mer
Recept

Whiskydoftande kalkongryta

Läs Mer