Foodservice

Kalkonrisotto

Kalkonrisotton kan serveras kall som varm, vilket man önskar. Kalkonrisotton går utmärkt att förbereda dagen innan.

(0st) Klicka för att ge betyg
6 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 45 min

Ingredienser

600 g
kalkonfärs
½ dl
olivolja
3 hg
palsternacka, strimlad
1 st
gul lök
6 dl
dinkelris
3 st
tomater
1 st
röd paprika
3 hg
sockerärtor
½ knippe
gräslök
2 dl
teriyakisås
1 dl
sweet chilisås
örtsalt efter smak

Så gör du

1
Bryn kalkonfärsen i lite olivolja.
2
Bränn av palsternackan och den gula löken i ugnen på ca 225°C i ca 15 minuter, tills grönsakerna fått lite färg.
3
Koka riset efter instruktion på förpackningen.
4
Finhacka tomater och paprika, skär sockerärtor på längden till vackra strimlor, hacka gräslöken.
5
Blanda alla ingredienser tillsammans. Avsluta med att hälla över teriyaki- och sweet chilisåsen. Smaksätt med örtsalt.

Fler Recept

Recept

Kalkonköttbullar med salvia och vitlök

Läs Mer
Recept

Aprikos- och whiskeyglaze

Läs Mer
Recept

Korv Mafioso med krämig gremolata-coleslaw

Läs Mer
Recept

Kalkonbolognese

Läs Mer
Recept

Kalkonrullader fyllda med färskost

Läs Mer
Recept

Mustig BBQ-sås

Läs Mer
Recept

Minitubs med kryddiga kalkonstrimlor

Läs Mer
Recept

Grillad fänkål med kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Kryddig äppel- och rosmarinsalsa

Läs Mer
Recept

Sesampanerade kalkonvingar

Läs Mer