Restaurang & Storhushåll

Kalkonrisotto

Kalkonrisotton kan serveras kall som varm, vilket man önskar. Kalkonrisotton går utmärkt att förbereda dagen innan.

(0st) Klicka för att ge betyg
6 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 45 min

Ingredienser

600 g
kalkonfärs
½ dl
olivolja
3 hg
palsternacka, strimlad
1 st
gul lök
6 dl
dinkelris
3 st
tomater
1 st
röd paprika
3 hg
sockerärtor
½ knippe
gräslök
2 dl
teriyakisås
1 dl
sweet chilisås
örtsalt efter smak

Så gör du

1
Bryn kalkonfärsen i lite olivolja.
2
Bränn av palsternackan och den gula löken i ugnen på ca 225°C i ca 15 minuter, tills grönsakerna fått lite färg.
3
Koka riset efter instruktion på förpackningen.
4
Finhacka tomater och paprika, skär sockerärtor på längden till vackra strimlor, hacka gräslöken.
5
Blanda alla ingredienser tillsammans. Avsluta med att hälla över teriyaki- och sweet chilisåsen. Smaksätt med örtsalt.

Fler Recept

Recept

Frästa kalkonstrimlor i pitabröd

Läs Mer
Recept

Biff à la Lindström på Ingelstavis

Läs Mer
Recept

Solig currypotatissallad

Läs Mer
Recept

Fylld kalkonschnitzel med lättpicklad höstsallad

Läs Mer
Recept

Pulled turkey

Läs Mer
Recept

Sardell, oliv- och kaprissmör

Läs Mer
Recept

Sparris- och gurksallad med krämig parmesandressing

Läs Mer
Recept

Thanksgiving Shepherd's pie

Läs Mer
Recept

Stekt kalkonbröstfilé med avokadokeso och vit bönsallad

Läs Mer
Recept

Medelhavsinspirerad kalkongryta

Läs Mer