Foodservice

Kalkonrisotto

Kalkonrisotton kan serveras kall som varm, vilket man önskar. Kalkonrisotton går utmärkt att förbereda dagen innan.

(0st) Klicka för att ge betyg
6 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 45 min

Ingredienser

600 g
kalkonfärs
½ dl
olivolja
3 hg
palsternacka, strimlad
1 st
gul lök
6 dl
dinkelris
3 st
tomater
1 st
röd paprika
3 hg
sockerärtor
½ knippe
gräslök
2 dl
teriyakisås
1 dl
sweet chilisås
örtsalt efter smak

Så gör du

1
Bryn kalkonfärsen i lite olivolja.
2
Bränn av palsternackan och den gula löken i ugnen på ca 225°C i ca 15 minuter, tills grönsakerna fått lite färg.
3
Koka riset efter instruktion på förpackningen.
4
Finhacka tomater och paprika, skär sockerärtor på längden till vackra strimlor, hacka gräslöken.
5
Blanda alla ingredienser tillsammans. Avsluta med att hälla över teriyaki- och sweet chilisåsen. Smaksätt med örtsalt.

Fler Recept

Recept

Whiskydoftande kalkongryta

Läs Mer
Recept

Mustig kalkonfärssoppa

Läs Mer
Recept

Panco- och sesamfrittad kalkon med rotfruktspickels och soyamajjo

Läs Mer
Recept

Helstekt kalkon på klassiskt vis

Läs Mer
Recept

Lätt sallad med kallrökt kalkon, syltade tomater och konärtskocksmousse

Läs Mer
Recept

Äpplefylld Wilmaschnitzel

Läs Mer
Recept

Julig kalkonlårstek

Läs Mer
Recept

Kalkonstek med honung och vitlök

Läs Mer
Recept

Plommonfylld kalkonstek

Läs Mer
Recept

Nötpanerat Kalkonbröst

Läs Mer