Foodservice

Kalkonsalamichips med dipp

Lika gott som drinktilltugg på festen som att sitta och knapra på i favoritfåtöljen tillsammans med en bra bok.

(0st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 20 min

Ingredienser

Kalkonsalamichips
150g
kallrökt kalkonkorv
Jalapeñodipp
2 dl
grekisk yoghurt
1 st
vitlöksklyfta
1 st
färsk jalapeño
1 tsk
flytande honung
2 krm
salt
3-4 droppar
grön tabasco
Rostad paprika- & ajvardipp
2 dl
ajvar
50g
grillad paprika, finns på burk
2 msk
olja från paprikorna, eller olivolja
2 msk
rödlök, hackad

Så gör du

1
Kalkonsalamichips; sätt ugnen på 200°C . Skiva den kallrökta kalkonkorven i tunna skivor och lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper.
2
Ställ in plåten i ugnen i ca 5-8 minuter, beroende på hur tjocka skivorna är. Vänd gärna på skivorna en gång.
3
Jalapeñodipp; hacka vitlöken fint och skär jalapeñon i fina bitar. Blanda ihop alla ingredienser.
4
Rostad paprika- & ajvardipp; lagg ajvar i en liten skål och skär paprikan i små bitar. Blanda ner paprikabitarna, olja och rödlöken i ajvaren.
5
Servera salamichipsen till dippsåserna.

Fler Recept

Recept

Tunnskivad kalkonfilé med saffransremoulad

Läs Mer
Recept

Orientalisk korvgryta

Läs Mer
Recept

Söta och heta Kung Ingels-spett med kokos-couscous

Läs Mer
Recept

Irländsk kalkonstuffing

Läs Mer
Recept

Kalkonkalops

Läs Mer
Recept

Kalkonsouvlaki med tzatziki, och grekisk bondsallad

Läs Mer
Recept

Fyllt kalkonbröst med Ajvar relishsås

Läs Mer
Recept

Kalkon-laab med asiatisk müsli

Läs Mer
Recept

Enkla dressingen

Läs Mer
Recept

Flygande Jacob med kalkon

Läs Mer