Foodservice

Kalkonsalamichips med dipp

Lika gott som drinktilltugg på festen som att sitta och knapra på i favoritfåtöljen tillsammans med en bra bok.

(0st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 20 min

Ingredienser

Kalkonsalamichips
150g
kallrökt kalkonkorv
Jalapeñodipp
2 dl
grekisk yoghurt
1 st
vitlöksklyfta
1 st
färsk jalapeño
1 tsk
flytande honung
2 krm
salt
3-4 droppar
grön tabasco
Rostad paprika- & ajvardipp
2 dl
ajvar
50g
grillad paprika, finns på burk
2 msk
olja från paprikorna, eller olivolja
2 msk
rödlök, hackad

Så gör du

1
Kalkonsalamichips; sätt ugnen på 200°C . Skiva den kallrökta kalkonkorven i tunna skivor och lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper.
2
Ställ in plåten i ugnen i ca 5-8 minuter, beroende på hur tjocka skivorna är. Vänd gärna på skivorna en gång.
3
Jalapeñodipp; hacka vitlöken fint och skär jalapeñon i fina bitar. Blanda ihop alla ingredienser.
4
Rostad paprika- & ajvardipp; lagg ajvar i en liten skål och skär paprikan i små bitar. Blanda ner paprikabitarna, olja och rödlöken i ajvaren.
5
Servera salamichipsen till dippsåserna.

Fler Recept

Recept

Rivig kalkonfärssoppa

Läs Mer
Recept

Helstekt kalkon fylld med päron och rosmarin

Läs Mer
Recept

Kalkonrevbensspjäll

Läs Mer
Recept

Kalkon-laab med asiatisk müsli

Läs Mer
Recept

Sydafrikansk Wilmaschnitzel

Läs Mer
Recept

Rödvinsmarinerad kalkonbröstfilé

Läs Mer
Recept

Färskost- och ricottafylld kalkonbröstfilé

Läs Mer
Recept

Wilmaschnitzel med rabarberglaze och fänkålsslaw

Läs Mer
Recept

Minitubs med kryddiga kalkonstrimlor

Läs Mer
Recept

Kalkonbröst med rostade rotfrukter och rödbetshummus

Läs Mer