Foodservice

Kalkonsalamichips med dipp

Lika gott som drinktilltugg på festen som att sitta och knapra på i favoritfåtöljen tillsammans med en bra bok.

(0st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 20 min

Ingredienser

Kalkonsalamichips
150g
kallrökt kalkonkorv
Jalapeñodipp
2 dl
grekisk yoghurt
1 st
vitlöksklyfta
1 st
färsk jalapeño
1 tsk
flytande honung
2 krm
salt
3-4 droppar
grön tabasco
Rostad paprika- & ajvardipp
2 dl
ajvar
50g
grillad paprika, finns på burk
2 msk
olja från paprikorna, eller olivolja
2 msk
rödlök, hackad

Så gör du

1
Kalkonsalamichips; sätt ugnen på 200°C . Skiva den kallrökta kalkonkorven i tunna skivor och lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper.
2
Ställ in plåten i ugnen i ca 5-8 minuter, beroende på hur tjocka skivorna är. Vänd gärna på skivorna en gång.
3
Jalapeñodipp; hacka vitlöken fint och skär jalapeñon i fina bitar. Blanda ihop alla ingredienser.
4
Rostad paprika- & ajvardipp; lagg ajvar i en liten skål och skär paprikan i små bitar. Blanda ner paprikabitarna, olja och rödlöken i ajvaren.
5
Servera salamichipsen till dippsåserna.

Fler Recept

Recept

Enkla dressingen

Läs Mer
Recept

Lätt sallad med kallrökt kalkon, syltade tomater och konärtskocksmousse

Läs Mer
Recept

Sallad med rökt kalkonlår, päron och chèvre omlindade av honung- och rosmarindressing

Läs Mer
Recept

Ugnsstekt kalkonbröst med grön dinkelsallad

Läs Mer
Recept

Tandoorigryta med ris och naanbröd

Läs Mer
Recept

Skogens kalkongratäng

Läs Mer
Recept

Turkey chili med bröd och gräddfil

Läs Mer
Recept

Tacogratäng med kalkonfärs

Läs Mer
Recept

Kalkonrisotto

Läs Mer
Recept

Kalkongryta med kokos, lime och ingefära

Läs Mer