Foodservice

Kalkonsallad med kalkonpastrami, rostad färskpotatis, äpple och pepparrotskräm

En fräsch sallad som är lika inbjudande att titta på som att äta.

(2st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 40 min

Ingredienser

12 st
skivor kalkonpastrami
500 g
färskpotatis
2–3 msk
rapsolja
100 g
sockerärter
salt
1 st
salladshuvud, tex crispsallad eller romansallad
1 st
grönt äpple
1 dl
saltrostad blandning av frön och nötter (finns färdig i butik)
ärtskott
Pepparrotskräm:
2 dl
crème fraiche
1 tsk
flytande honung
1 msk
pepparrot, nyriven
1 krm
salt

Så gör du

1
Sätt ugnen på 225º.
2
Dela stora potatisar. Lägg potatisen på en plåt med bakplåtspapper och vänd runt i rapsoljan. Rosta potatisarna i ugnen 15–20 minuter tills de fått fin färg och är mjuka.
3
Koka upp lättsaltat vatten och lägg i sockerärterna. Låt koka upp och sjud ett par minuter. Häll av vattnet.
4
Riv salladen grovt. Kärna ur och skär äpplet i tunna klyftor. Strimla kalkonpastramin. Blanda alla ingredienser i en stor skål eller i portionsskålar.
5
Blanda crème fraiche, honung, pepparrot, salt och servera till salladen.
6
Strö över saltrostade frön och nötter, ärtskott och riv gärna lite färsk pepparrot över salladen.

Fler Recept

Recept

Lingonmarinerat kalkonlår

Läs Mer
Recept

Chili con carne

Läs Mer
Recept

Fransk kalkonpaté med portvinskokta fikon

Läs Mer
Recept

Nötpanerat Kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Julig kalkonlårstek

Läs Mer
Recept

Ingelstasylta med syltade kantareller

Läs Mer
Recept

Paj med kalkonbacon och Västerbottenost

Läs Mer
Recept

Kalkonburgare tex mex

Läs Mer
Recept

Kalkonstroganoff

Läs Mer
Recept

Dragon, citron- och vitlökssmör

Läs Mer