Foodservice

Kalkonschnitzel med morotsquinoa

Saftig kalkonschnitzel tillsammans med en fräsch morotsquinoa. Lika god att äta kall som varm! Varje ingrediens är noga utvald av vår butikschef och kostrådgivare Kim Nordin. En rätt som är lätt att älska!

Näringsinnehåll per portion: 558 kcal, 48,7 g protein, 24,8 g fett, 66,4 g kolhydrater

(1st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

Kalkonschnitzel
800 g
kalkonbröstschnitzel
1 msk
stark, grovkornig senap
1 st
citron, saften
1 tsk
honung
1 msk
dill, hackad
4 msk
rapsolja
Morotsquinoa
3,5 dl
quinoafrö
1 st
morot, tärnad
1/4 st
rättika, tärnad
1 st
squash, tärnad
300 g
tomat, tärnad
1 knippe
bladpersilja, hackad
1 st
apelsin, ekologisk, saften & skalet
salt
svartpeppar

Så gör du

1
Rör ihop en marinad av senap, citronsaft, honung, dill och 2 msk av rapsoljan. Arbeta in marinaden i kalkonschnitzlarna och låt dem ligga och dra i 20 min.
2
Koka quinoan med en del quinoa och två delar vatten. Ta av kastrullen när vattnet kokat bort.
3
Låt quinoan svalna helt och bland den med morot, rättika, squash, bladpersilja och tomat till en sallad. Vispa ihop en dressing av saften och skalet från apelsinen och resten av rapsoljan. Smaksätt med salt och peppar.
4
Stek kalkonschnitzlarna på lagom värme cirka 3 minuter på varje sida. Servera genast tillsammans med quinoasallad.

Fler Recept

Recept

Nötpanerat Kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Kalkonköttbullar med rosmarin och apelsin

Läs Mer
Recept

Kalkonkorv i Chicagostil

Läs Mer
Recept

Helstekt kalkon fylld med citrus, pinjenötter och brödstuffing

Läs Mer
Recept

Tacos med kalkon och guacamole

Läs Mer
Recept

Paj med kalkonbacon och Västerbottenost

Läs Mer
Recept

Plommonfylld kalkonstek

Läs Mer
Recept

Flygande Jacob med kalkon

Läs Mer
Recept

Senap- och limemarinerad kalkonfilé

Läs Mer
Recept

Kung Ingels kalkonkorv med rotfruksstomp

Läs Mer