Kalkonschnitzel med morotsquinoa
Saftig kalkonschnitzel tillsammans med en fräsch morotsquinoa. Lika god att äta kall som varm! Varje ingrediens är noga utvald av vår butikschef och kostrådgivare Kim Nordin. En rätt som är lätt att älska!
Näringsinnehåll per portion: 558 kcal, 48,7 g protein, 24,8 g fett, 66,4 g kolhydrater
(4st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 30 min
Ingredienser
800 g
kalkonbröstschnitzel
1 msk
stark, grovkornig senap
1 knippe
bladpersilja, hackad
1 st
apelsin, ekologisk, saften & skalet
1
Rör ihop en marinad av senap, citronsaft, honung, dill och 2 msk av rapsoljan. Arbeta in marinaden i kalkonschnitzlarna och låt dem ligga och dra i 20 min.
2
Koka quinoan med en del quinoa och två delar vatten. Ta av kastrullen när vattnet kokat bort.
3
Låt quinoan svalna helt och bland den med morot, rättika, squash, bladpersilja och tomat till en sallad. Vispa ihop en dressing av saften och skalet från apelsinen och resten av rapsoljan. Smaksätt med salt och peppar.
4
Stek kalkonschnitzlarna på lagom värme cirka 3 minuter på varje sida. Servera genast tillsammans med quinoasallad.