Foodservice

Kalkonschnitzel med morotsquinoa

Saftig kalkonschnitzel tillsammans med en fräsch morotsquinoa. Lika god att äta kall som varm! Varje ingrediens är noga utvald av vår butikschef och kostrådgivare Kim Nordin. En rätt som är lätt att älska!

Näringsinnehåll per portion: 558 kcal, 48,7 g protein, 24,8 g fett, 66,4 g kolhydrater

(4st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

Kalkonschnitzel
800 g
kalkonbröstschnitzel
1 msk
stark, grovkornig senap
1 st
citron, saften
1 tsk
honung
1 msk
dill, hackad
4 msk
rapsolja
Morotsquinoa
3,5 dl
quinoafrö
1 st
morot, tärnad
1/4 st
rättika, tärnad
1 st
squash, tärnad
300 g
tomat, tärnad
1 knippe
bladpersilja, hackad
1 st
apelsin, ekologisk, saften & skalet
salt
svartpeppar

Så gör du

1
Rör ihop en marinad av senap, citronsaft, honung, dill och 2 msk av rapsoljan. Arbeta in marinaden i kalkonschnitzlarna och låt dem ligga och dra i 20 min.
2
Koka quinoan med en del quinoa och två delar vatten. Ta av kastrullen när vattnet kokat bort.
3
Låt quinoan svalna helt och bland den med morot, rättika, squash, bladpersilja och tomat till en sallad. Vispa ihop en dressing av saften och skalet från apelsinen och resten av rapsoljan. Smaksätt med salt och peppar.
4
Stek kalkonschnitzlarna på lagom värme cirka 3 minuter på varje sida. Servera genast tillsammans med quinoasallad.

Fler Recept

Recept

Kalkonburgare med orientalisk touch

Läs Mer
Recept

Tandoorifilé med saffransris

Läs Mer
Recept

Tortillapizza med kalkonpepparsalami, tomat och mozzarella

Läs Mer
Recept

Kryddig pumpapaj

Läs Mer
Recept

Risonisallad med Brännare

Läs Mer
Recept

Wilmaschnitzel med gröna saker

Läs Mer
Recept

Medelhavsinspirerad kalkongryta

Läs Mer
Recept

Läckra kalkonrullader

Läs Mer
Recept

Helstekt kalkon fylld med päron och rosmarin

Läs Mer
Recept

Äpplefylld Wilmaschnitzel

Läs Mer