Foodservice

Kalkonsoppa med dragon

Värmande soppa med den utmärkta kombon kalkon och dragon. Går dessutom snabbt att tillaga!

(1st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

450g
bröstbitar från kalkon
1 st
gul lök
½ st
purjolök
2 st
vitlöksklyftor
½ st
rotselleri
2 st
morötter
olivolja till stekning
2 msk
torkad dragon
3 msk
kycklingfond
2,5 dl
matlagningsgrädde
1L
vatten
3 tsk
vitvinsvinäger
salt & svartpeppar

Så gör du

1
Skala och hacka gul lök, purjolök och vitlök fint. Skala rotfrukterna och tärna i små tärningar (ca 1cm x 1 cm). Fräs löken och rotfrukterna i lite olivolja i en stor kastrull.
2
Tillsätt dragon, kycklingfond, matlagningsgrädde, vatten och vitvinsvinäger och låt soppan småputtra i ca 10 minuter.
3
Tillsätt bröstbitarna och låt soppan koka i ca 5 minuter till köttet är genomlagat.
4
Smaka av soppan med salt och peppar och servera den rykande het tillsammans med nybakat bröd.

Fler Recept

Recept

Fyllt kalkonbröst med Ajvar relishsås

Läs Mer
Recept

Sardell, oliv- och kaprissmör

Läs Mer
Recept

Läckra kalkonrullader

Läs Mer
Recept

Färskost- och ricottafylld kalkonbröstfilé

Läs Mer
Recept

Kalkonschnitzel med morotsquiona

Läs Mer
Recept

Panco- och sesamfrittad kalkon med rotfruktspickels och soyamajjo

Läs Mer
Recept

Pulled kalkon med coleslaw och syrad rödlök

Läs Mer
Recept

Kalkontårta med kallrökt kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Flygande Jakob på indonesiskt vis

Läs Mer
Recept

Kalkonbaconsmör med lök

Läs Mer