Foodservice

Kalkonstek med honung och vitlök

Ett utmärkt alternativ till den traditionella lammsteken. Serveras som en del av buffén eller som ensamrätt.

(74st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 60 min

Ingredienser

1 st
benfritt ovanlår, ca 1kg
0,5 dl
flytande honung
0,5 dl
olja
2 msk
kinesisk soja
3 st
vitlöksklyftor, hackade
2 tsk
citronsaft
1 msk
salvia
1 msk
rosmarin
crema di Balsamico

Så gör du

1
Blanda ihop ingredienserna till marinaden.
2
Lägg ovanlåret i dubbla plastpåsar, slå på marinaden och låt stå över natten eller minst 2 timmar.
3
Sätt ugnen på 150 grader.
4
Lägg steken i en ugnsfast form, häll över marinaden. Stek i ugn ca 45 minuter eller tills steken har fått en innertemperatur på +70°C. Ös steken ett par gånger under tiden
5
Servera med skysås och klyftpotatis.

Fler Recept

Recept

Kalkonbröst med rostade rotfrukter och rödbetshummus

Läs Mer
Recept

Griljerad julskinka med pepparkaka

Läs Mer
Recept

Pulled kalkon med coleslaw och syrad rödlök

Läs Mer
Recept

Plommonfylld kalkonstek

Läs Mer
Recept

Tunnskivad kalkonfilé med saffransremoulad

Läs Mer
Recept

Kalkonspett med srirachaglaze och kokosdipp tillsammans med en smakrik nudelsallad

Läs Mer
Recept

Helstekt kalkon på klassiskt vis

Läs Mer
Recept

Paj med kalkonbacon och Västerbottenost

Läs Mer
Recept

Whiskymarinerat kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Spenatsoppa med korv

Läs Mer