Restaurang & Storhushåll

Kalkonstek med honung och vitlök

Ett utmärkt alternativ till den traditionella lammsteken. Serveras som en del av buffén eller som ensamrätt.

(147st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 60 min

Ingredienser

1 st
benfritt ovanlår, ca 1kg
0,5 dl
flytande honung
0,5 dl
olja
2 msk
kinesisk soja
3 st
vitlöksklyftor, hackade
2 tsk
citronsaft
1 msk
salvia
1 msk
rosmarin
crema di Balsamico

Så gör du

1
Blanda ihop ingredienserna till marinaden.
2
Lägg ovanlåret i dubbla plastpåsar, slå på marinaden och låt stå över natten eller minst 2 timmar.
3
Sätt ugnen på 150 grader.
4
Lägg steken i en ugnsfast form, häll över marinaden. Stek i ugn ca 45 minuter eller tills steken har fått en innertemperatur på +70°C. Ös steken ett par gånger under tiden
5
Servera med skysås och klyftpotatis.

Fler Recept

Recept

Kalkongryta med kokos, lime och ingefära

Läs Mer
Recept

Solig currypotatissallad

Läs Mer
Recept

Kalkonschnitzel med morotsquiona

Läs Mer
Recept

Flygande Jacob med kalkon

Läs Mer
Recept

Stuffing med hasselnötter och salvia

Läs Mer
Recept

Chili- och vitlöksgrillat picknicklår

Läs Mer
Recept

Kalkonpiccata med färsk pasta

Läs Mer
Recept

Enkla dressingen

Läs Mer
Recept

Favoritrub med rökt paprika & fänkålsfrön

Läs Mer
Recept

Korvstroganoff

Läs Mer