Restaurang & Storhushåll

Kalkonstroganoff

En klassiker i ny kostym. Uppdatera din stroganoff med strimlor av kalkon. Servera med ris, rikligt med sås och bladpersilja.

(107st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

450 g
kalkonstrimlor
2 st
gul lök
1 st
vitlöksklyfta
150 g
champinjoner
3 msk
tomatpuré
3 dl
crème fraiche
3 tsk
skånsk senap
1 dl
vatten
persilja
salt & svartpeppar
smör eller olja till stekning

Så gör du

1
Bryn kalkonstrimlorna i matfett med hackad lök och vitlök.
2
Dela champinjonerna och låt steka tillsammans med kalkonen.
3
Tillsätt tomatpuré, skånsk senap och crème fraiche och det låt det koka på svag värme.
4
Tillsätt lite vatten om stroganoffen känns för tjock.
5
Smaka av med svartpeppar och salt.
6
Strö över hackad persilja och servera med ris och saltgurka.

Fler Recept

Recept

Pulled kalkon med coleslaw och syrad rödlök

Läs Mer
Recept

Tranbärsmarinerat kalkonbröst med sötpotatismos

Läs Mer
Recept

Saltimbocca på kalkonbröstschnitzel

Läs Mer
Recept

Hoisin- & körsbärsglaze

Läs Mer
Recept

Fikon- & valnötsfylld kalkon

Läs Mer
Recept

Kalkon-laab med asiatisk müsli

Läs Mer
Recept

Italiensk kalkonbröstfilé

Läs Mer
Recept

Apelsingriljerad julskinka av kalkon

Läs Mer
Recept

Svartvinbärsmarinerat kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Vårrullar med krispig sesamsallad och kalkon i lime- & fisksåsmarinad

Läs Mer