Foodservice

Kalkonstroganoff

En klassiker i ny kostym. Uppdatera din stroganoff med strimlor av kalkon. Servera med ris, rikligt med sås och bladpersilja.

(87st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

450 g
kalkonstrimlor
2 st
gul lök
1 st
vitlöksklyfta
150 g
champinjoner
3 msk
tomatpuré
3 dl
crème fraiche
3 tsk
skånsk senap
1 dl
vatten
persilja
salt & svartpeppar
smör eller olja till stekning

Så gör du

1
Bryn kalkonstrimlorna i matfett med hackad lök och vitlök.
2
Dela champinjonerna och låt steka tillsammans med kalkonen.
3
Tillsätt tomatpuré, skånsk senap och crème fraiche och det låt det koka på svag värme.
4
Tillsätt lite vatten om stroganoffen känns för tjock.
5
Smaka av med svartpeppar och salt.
6
Strö över hackad persilja och servera med ris och saltgurka.

Fler Recept

Recept

Asiatisk korv med gurksallad, sweetchili och majonnäs

Läs Mer
Recept

Läckra kalkonrullader

Läs Mer
Recept

Rostad sallad med blåmögelost

Läs Mer
Recept

Kalkonbaconsmör med lök

Läs Mer
Recept

Gräddädelostfylld tunnskivad kalkonfilé med hasselbackspotatis och blåbärssås

Läs Mer
Recept

Kalkonovanlår med smak av rosépeppar och dragon, på en macka med manchegokräm

Läs Mer
Recept

Kalkonsallad med kalkonpastrami, rostad färskpotatis, äpple och pepparrotskräm

Läs Mer
Recept

Citrusrostad kalkon med gräddädelostsås & rostade primörer

Läs Mer
Recept

Rödvinsmarinerad kalkonbröstfilé

Läs Mer
Recept

Kalkonlasagne

Läs Mer