Foodservice

Kalkontårta med extrarökt kalkonbröst & färska fikon

Denna smarriga rätt kan serveras som enskild rätt eller som en favorit på buffébordet.

(3st) Klicka för att ge betyg
10 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 40 min

Ingredienser

Botten:
400 g
kavring
150 g
smör
Fyllning:
12 st
skivor extrarökt kalkon
8 st
gelatinblad
6 dl
gräddfil
0,5 dl
crème fraiche
1 st
rödlök
1 st
knippe gräslök, hackad
1 dl
ruccola, hackad
0,5 tsk
salt
1 krm
vitpeppar, mald
Garnering:
10 st
skivor extrarökt kalkon
2 st
fikon
vattenkrasse

Så gör du

1
Kör kavringen till smulor i en mixer.
2
Smält smöret och mixa tillsammans med smulorna. Lägg allt i en springform, ca 24 cm i diameter. Platta till lätt med en sked.
3
Gör fyllningen.
4
Lägg gelatinet i en skål med kallt vatten 5–10 minuter.
5
Skala och hacka löken (spar ca 2 msk till garnering)
6
Skär kalkonskivorna i små bitar. Blanda gräddfil och crème fraiche och rör sedan ner kalkon och lök. Vänd ner hackad gräslök och ruccola. Smaka av med salt och peppar.
7
Lyft upp gelatinet ur vattnet och smält det i en kastrull.
8
Blanda ner ca 1 dl av fyllningen i kastrullen.
9
Rör därefter ner gelatinblandningen i skålen med resten av fyllningen.
10
Häll fyllningen i spring-formen och ställ in i kylen i minst 3–4 timmar.
11
Lossa kanten med en vass kniv och tag bort ringen på formen.
12
Garnera tårtan med kalkonskivorna tillsammans med fikon skurna i klyftor.
13
Toppa med vattenkrasse och strö över resten av den hackade rödlöken.

Fler Recept

Recept

Tunnskivad kalkonfilé med saffransremoulad

Läs Mer
Recept

Varm grönkålssallad med valnötter, tranbär och kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Kalkonburgare med orientalisk touch

Läs Mer
Recept

Kalkonköttbullar med rosmarin och apelsin

Läs Mer
Recept

Kalkonstek med honung och vitlök

Läs Mer
Recept

Grillad sparris med Ingelstabacon

Läs Mer
Recept

Kalkonspett med srirachaglaze och kokosdipp tillsammans med en smakrik nudelsallad

Läs Mer
Recept

Mac'n cheese med Kung Ingels Chorizo

Läs Mer
Recept

Helstekt kalkon fylld med citrus, pinjenötter och brödstuffing

Läs Mer
Recept

Sardell, oliv- och kaprissmör

Läs Mer