Foodservice

Kalkontårta med extrarökt kalkonbröst & färska fikon

Denna smarriga rätt kan serveras som enskild rätt eller som en favorit på buffébordet.

(3st) Klicka för att ge betyg
10 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 40 min

Ingredienser

Botten:
400 g
kavring
150 g
smör
Fyllning:
12 st
skivor extrarökt kalkon
8 st
gelatinblad
6 dl
gräddfil
0,5 dl
crème fraiche
1 st
rödlök
1 st
knippe gräslök, hackad
1 dl
ruccola, hackad
0,5 tsk
salt
1 krm
vitpeppar, mald
Garnering:
10 st
skivor extrarökt kalkon
2 st
fikon
vattenkrasse

Så gör du

1
Kör kavringen till smulor i en mixer.
2
Smält smöret och mixa tillsammans med smulorna. Lägg allt i en springform, ca 24 cm i diameter. Platta till lätt med en sked.
3
Gör fyllningen.
4
Lägg gelatinet i en skål med kallt vatten 5–10 minuter.
5
Skala och hacka löken (spar ca 2 msk till garnering)
6
Skär kalkonskivorna i små bitar. Blanda gräddfil och crème fraiche och rör sedan ner kalkon och lök. Vänd ner hackad gräslök och ruccola. Smaka av med salt och peppar.
7
Lyft upp gelatinet ur vattnet och smält det i en kastrull.
8
Blanda ner ca 1 dl av fyllningen i kastrullen.
9
Rör därefter ner gelatinblandningen i skålen med resten av fyllningen.
10
Häll fyllningen i spring-formen och ställ in i kylen i minst 3–4 timmar.
11
Lossa kanten med en vass kniv och tag bort ringen på formen.
12
Garnera tårtan med kalkonskivorna tillsammans med fikon skurna i klyftor.
13
Toppa med vattenkrasse och strö över resten av den hackade rödlöken.

Fler Recept

Recept

Kalkonbourguignon med skogschampinjoner, savojkål och smörstekt rödlök

Läs Mer
Recept

Wilmaschnitzel med rabarberglaze och fänkålsslaw

Läs Mer
Recept

Kalkonburgare tex mex

Läs Mer
Recept

Wilmaschnitzel med zucchini, bönsalsa och rostade pinjenötter

Läs Mer
Recept

Söta och heta Kung Ingels-spett med kokos-couscous

Läs Mer
Recept

Tandoorigryta med ris och naanbröd

Läs Mer
Recept

Kalkonlever i Madeirasås

Läs Mer
Recept

Saltimbocca à la Ingelsta

Läs Mer
Recept

Kalkonstek med honung och vitlök

Läs Mer
Recept

Julig kalkonlårstek

Läs Mer