Foodservice

Kalkontårta med kallrökt kalkonbröst

Kalkontårtan har en härlig sälta från kallrökt kalkonbröst, lite hetta från chilisås och krämighet från crème fraiche. Passar bra som förrätt eller på buffén. Receptet räcker till 4 portioner, väljer du att servera tårtan på buffén räcker den till ca 6-8 portioner.

(3st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

Kalkontårta
50 g
smör
300 g
kavring
4 st
gelantinblad
300 g
Basturökt kalkonbröst
50 g
Kallrökt kalkonbröst
2,5 dl
crème fracihe
2 dl
kvarg, 10%
½ dl
chilisås (tomatchilisås)
1 msk
dijonsenap
2 tsk
persillade
1 krm
svartpeppar
1 krm
salt
30 g
purjolök, finstrimlad
1 dl
gräslök, finhackad
Garnering
1 st
rödlök, finhackad
2 msk
gräslök, finhackad
100 g
kallrökt kalkonbröst

Så gör du

1
Smält smöret.
2
Mixa det smälta smöret med kavringen i en matberedare. Tryck ut blandningen i en form med avtagbara kanter, ca 24 cm i diameter.
3
Blötlägg gelantinbladen i rikligt med kallt vatten.
4
Finhackad det basturökta kalkonbrösten och kallrökta kalkonbröstet i matberedaren.
5
Blanda crème fraiche, kvarg, chilisås, dijonsenap, kryddor, purjolök och gräslök i en bunke.
6
Krama ut gelantinbladen och smält dessa på svag värme i en kastrull.
7
Häll gelantinet i en fin stråle ner i crème fraiche blandningen under omrörning. Tillsätt det mixade kalkonköttet.
8
Häll ut tårtfyllningen på kavringsbottnen och ställ in i kylen 3-4 timmar före servering (det går utmärkt att göra kalkontårtan dagen före servering).
9
Dekorera med finhackad rödlök och gräslök samt rosor av det kallrökta kalkonbröstet.

Fler Recept

Recept

Ugnsstekt Kung Ingels med fetaost och oliver

Läs Mer
Recept

Portvinsmarinerat kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Rostad paprikasoppa med kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Sumakrostat kalkonbröst med fattoush

Läs Mer
Recept

Pulled turkey

Läs Mer
Recept

Chèvreyoghurt

Läs Mer
Recept

Italiensk kalkonstuffing

Läs Mer
Recept

Sallad med rökt kalkonlår, päron och chèvre omlindade av honung- och rosmarindressing

Läs Mer
Recept

Thanksgiving Shepherd's pie

Läs Mer
Recept

Honungsglaze

Läs Mer