Foodservice

Tacos med kalkon och guacamole

Smakrika tacos som för smaklökarna till Mexico, med mjuk avocado, chili och strimlad kalkon. Perfekt till fredagsmyset.

(1st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

500 g
strimlad kalkon
1 st
vitlöksklyfta, finhackad
1 tsk
torkad oregano
1 msk
smoked paprika
0,25 tsk
chiliflakes
1 tsk
spiskummin
matolja
vatten
Guacamole:
3 st
stora, mogna avokado
1 msk
limesaft
0,5 st
chli, urkärnad
koriander efter smak
salt
svartpeppar
Tillbehör:
tacoskal
limeklyftor
sallad, t.ex. roman- eller isbergssallad
majskorn
färsk koriander
strimlad rödlök
salsa

Så gör du

1
Börja med guacamolen. Kärna och gröp ur avokadon. Mosa avokadon med limesaft och finhackad chili. Vänd ner hackad koriander och smaka av med salt och svartpeppar.
2
Hetta upp en stekpanna med lite olja och bryn kalkonen. Tillsätt vitlök och kryddor och låt fräsa med tills vitlöken mjuknat. Tillsätt lite vätska och låt den koka in.
3
Gör tacos med skal, kalkon, guacamole, färsk koriander och valfria tillbehör.

Fler Recept

Recept

Kalkonfärsbiffar med pinjenötter och ädelost

Läs Mer
Recept

Korvstroganoff

Läs Mer
Recept

Kalkonköttbullar

Läs Mer
Recept

Kalkonfilé med Ingelstabacon och pesto

Läs Mer
Recept

Enkla dressingen

Läs Mer
Recept

Färskost- och ricottafylld kalkonbröstfilé

Läs Mer
Recept

Paj med kalkonbacon och Västerbottenost

Läs Mer
Recept

Kålpudding med kalkonfärs

Läs Mer
Recept

Tandoorifilé med saffransris

Läs Mer
Recept

Sardell, oliv- och kaprissmör

Läs Mer