Foodservice

Tacos med kalkon och guacamole

Smakrika tacos som för smaklökarna till Mexico, med mjuk avocado, chili och strimlad kalkon. Perfekt till fredagsmyset.

(2st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

500 g
strimlad kalkon
1 st
vitlöksklyfta, finhackad
1 tsk
torkad oregano
1 msk
smoked paprika
0,25 tsk
chiliflakes
1 tsk
spiskummin
matolja
vatten
Guacamole:
3 st
stora, mogna avokado
1 msk
limesaft
0,5 st
chli, urkärnad
koriander efter smak
salt
svartpeppar
Tillbehör:
tacoskal
limeklyftor
sallad, t.ex. roman- eller isbergssallad
majskorn
färsk koriander
strimlad rödlök
salsa

Så gör du

1
Börja med guacamolen. Kärna och gröp ur avokadon. Mosa avokadon med limesaft och finhackad chili. Vänd ner hackad koriander och smaka av med salt och svartpeppar.
2
Hetta upp en stekpanna med lite olja och bryn kalkonen. Tillsätt vitlök och kryddor och låt fräsa med tills vitlöken mjuknat. Tillsätt lite vätska och låt den koka in.
3
Gör tacos med skal, kalkon, guacamole, färsk koriander och valfria tillbehör.

Fler Recept

Recept

Club Sandwich à la Ingelsta

Läs Mer
Recept

Kalkonburgare med orientalisk touch

Läs Mer
Recept

Carbonara med skogschampinjon och kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Wilmabörsar med ricotta, spenat och granatäpple

Läs Mer
Recept

Kryddstarka kalkonstrimlor med kinesiska smaksättare

Läs Mer
Recept

Kalkonbaconsmör med lök

Läs Mer
Recept

Kalkonfärsbiffar med kalkonbacon & blomkål

Läs Mer
Recept

Kryddig äppel- och rosmarinsalsa

Läs Mer
Recept

Chili con carne

Läs Mer
Recept

Fylld kalkonschnitzel med lättpicklad höstsallad

Läs Mer