Foodservice

Kentucky Turkey

Enkelt och himmelskt gott, utan krångel!

(2st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 120 min

Ingredienser

4 st
färska kalkonvingar eller lårklubbor
1 st
ägg
0,5 dl
mjölk
1 dl
sesamfrö
1 dl
vetemjöl
2 tsk
salt
0,5 tsk
vitpeppar
0,5 tsk
paprikapulver
50 g
smör

Så gör du

1
Vispa ihop ägg och mjölk i en djup tallrik.
2
Blanda sesamfrö, mjöl, salt, peppar och paprika i en annan.
3
Smält smöret.
4
Vänd vingarna först i mjölk/äggblandningen sedan i mjöl med kryddor. Lägg dem på folieklädd plåt och droppa smöret över.
5
Stek i 200° ugn i ca 1-1,5 timmar.
6
Bakade potatishalvor: Tvätta och halvera stora potatisar. Pensla snittytorna med smält smör och strö på grovt salt och kummin.
7
Baka potatisarna i ugn bredvid kalkonvingarna i ca 45 minuter.
8
Servera de frasiga vingarna med bakade potatishalvor och tomatsallad.

Fler Recept

Recept

Whiskymarinerat kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Kålpudding med kalkonfärs

Läs Mer
Recept

Saltrostade mandlar

Läs Mer
Recept

Kalkon-laab med asiatisk müsli

Läs Mer
Recept

Turkeynuggets med raita

Läs Mer
Recept

Helstekt kalkon fylld med citrus, pinjenötter och brödstuffing

Läs Mer
Recept

Mustig kalkonfärssoppa

Läs Mer
Recept

Frästa kalkonstrimlor i pitabröd

Läs Mer
Recept

Ingelstasylta med syltade kantareller

Läs Mer
Recept

Porterkalkon

Läs Mer