Foodservice

Kentucky Turkey

Enkelt och himmelskt gott, utan krångel!

(0st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 120 min

Ingredienser

4 st
färska kalkonvingar eller lårklubbor
1 st
ägg
0,5 dl
mjölk
1 dl
sesamfrö
1 dl
vetemjöl
2 tsk
salt
0,5 tsk
vitpeppar
0,5 tsk
paprikapulver
50 g
smör

Så gör du

1
Vispa ihop ägg och mjölk i en djup tallrik.
2
Blanda sesamfrö, mjöl, salt, peppar och paprika i en annan.
3
Smält smöret.
4
Vänd vingarna först i mjölk/äggblandningen sedan i mjöl med kryddor. Lägg dem på folieklädd plåt och droppa smöret över.
5
Stek i 200° ugn i ca 1-1,5 timmar.
6
Bakade potatishalvor: Tvätta och halvera stora potatisar. Pensla snittytorna med smält smör och strö på grovt salt och kummin.
7
Baka potatisarna i ugn bredvid kalkonvingarna i ca 45 minuter.
8
Servera de frasiga vingarna med bakade potatishalvor och tomatsallad.

Fler Recept

Recept

Panco- och sesamfrittad kalkon med rotfruktspickels och soyamajjo

Läs Mer
Recept

Wilmaschnitzel med rabarberglaze och fänkålsslaw

Läs Mer
Recept

Mischa Billings recept på ”Turkish Turkey”

Läs Mer
Recept

Saltimbocca på kalkonbröstschnitzel

Läs Mer
Recept

Hoisinglaze med sesam och ketchup

Läs Mer
Recept

Tunnskivad kalkonfilé med saffransremoulad

Läs Mer
Recept

Plommonfylld kalkonstek

Läs Mer
Recept

Kalkonschnitzel med morotsquiona

Läs Mer
Recept

Tranbärsmarinerat kalkonbröst med sötpotatismos

Läs Mer
Recept

Familjens godaste kalkonbolognese

Läs Mer