Foodservice

Krämig indisk kalkoncurry med kokos och vindaloo

En lättlagad gryta av krämig indisk kalkoncurry med kokos och vindaloo!

(5st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 45 min

Ingredienser

400 g
kalkongrytbitar eller bröstbitar från kalkon
olja
1 st
stor gul lök, finhackad
1 st
vitlöksklyfta, finhackad
40 g
färsk ingefära, finhackad
2 st
stora morötter, tärnade
2-3 tsk
curry vindaloo (torr kryddblandning)
1 st
burk kokosmjölk, ca 400 ml
2 dl
hönsbuljong
0,5 st
blomkålshuvud, i små buketter
Till servering:
färsk koriander, grovhackad
sötmandel, rostad och hackad
basmatiris
naanbröd

Så gör du

1
Bryn kalkongrytbitar i olja i en gryta. Tillsätt lök, vitlök, ingefära, morot och curry. Låt det fräsa med tills löken mjuknat.
2
Slå på kokosmjölk och hönsbuljong, salta och låt koka upp. Sjud utan lock i ca 25 min. Tillsätt blomkålen och låt den sjuda med i ca 10 min, eller tills den precis mjuknat.
3
Smaka av grytan med salt och peppar.
4
Servera med koriander och hackad mandel på toppen tillsammans med kokt ris och naanbröd.

Fler Recept

Recept

Gulaschgryta

Läs Mer
Recept

Kalkonstek med honung och vitlök

Läs Mer
Recept

Örtbakad kalkonfilé med rotselleripuré och inkokt kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Läckra kalkonrullader

Läs Mer
Recept

Whiskymarinerat kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Bondomelett med picknicklår

Läs Mer
Recept

Sparris- och gurksallad med krämig parmesandressing

Läs Mer
Recept

Kalkonbaconsmör med lök

Läs Mer
Recept

Svartvinbärsmarinerat kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Smörrebröd med kalkon, remoulad, saltgurka & rostad lök

Läs Mer