Foodservice

Krispig nachotallrik med kalkon, svarta bönor och en lime- och kålsallad

Det ultimata fredagsmys-känslan får man såklart av en fulladdad nachos-tallrik! Här gör vi en krispigare version som inte går in i ugnen, och självklart fullproppad med godsaker!

(0st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

400 g
kalkonfärs
250 g
svarta kokta bönor
1 st
stor gul lök
1 st
vitlöksklyfta
1 påse
tacokrydda
1 dl
vatten
salt
Lime- & kålsallad
600 g
vit- eller rödkål
1 st
lime
1 msk
olivolja
salt
Till servering
150 g
nachos
1,5-2 dl
crème fraiche
färsk koriander
jalapeños
150 g
fetaost
1 dl
salsasås

Så gör du

1
Hacka lök och vitlök fint och fräs mjukt i olja i en stekpanna. Tillsätt kalkonfärsen och svarta bönor. Stek tills färsen blivit brynt. Rör ner en påse tacokrydda samt 1 dl vatten och låt fräsa samman. Smaka av med salt.
2
Strimla kålen fint, gärna på mandolin. Krama in limesaft, olivolja och salt.
3
Varva nachos med kalkonfärsblandningen, kålsallad, salsa, crème fraiche, smulad fetaost, grovhackad koriander och jalapeño. Servera genast.

Fler Recept

Recept

Italienska kalkonköttbullar

Läs Mer
Recept

Wilmaschnitzel med gröna saker

Läs Mer
Recept

Apelsinmarinerat kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Enkla dressingen

Läs Mer
Recept

Kalkonfärsbiffar med pinjenötter och ädelost

Läs Mer
Recept

Senapsgriljerad julskinka av kalkon

Läs Mer
Recept

Somrig kalkonburgare i salladsblad

Läs Mer
Recept

Kalkonbröst med rostade rotfrukter och rödbetshummus

Läs Mer
Recept

Svartvinbärsmarinerat kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Medelhavsinspirerad kalkongryta

Läs Mer