Foodservice

Kryddig äppel- och rosmarinsalsa

En kalkonburgare går att variera i all oändlighet med olika smaksättningar och tillbehör. Denna salsa med syrliga äpple, het chili och smakrik rosmarin lyfter kalkonburgaren till nya höjder!

(4st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 15 min

Ingredienser

2 st
syrliga äpple, t.ex. Jonagold
½ st
röd chili, urkärnad
1 st
rödlök
2 msk
färsk rosmarin
1 tsk
vitvinsvinäger
1 tsk
strösocker
1 msk
olivolja
salt & svartpeppar

Så gör du

1
Skala, kärna ur och finhacka äpplena. Finhacka chili, rödlök och rosmarin. Lägg i en bunke.
2
Rör ihop vinäger, socker och olivolja tills sockret löst sig. Blanda med äppelhacket.
3
Krydda med salt och svartpeppar. Låt stå i ca 20 minuter innan servering.

Fler Recept

Recept

Club Sandwich à la Ingelsta

Läs Mer
Recept

Chèvreyoghurt

Läs Mer
Recept

Varm grönkålssallad med valnötter, tranbär och kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Fyllt kalkonbröst med Ajvar relishsås

Läs Mer
Recept

Kalkongryta med kalkonbacon och grönsaker

Läs Mer
Recept

Biff à la Lindström på Ingelstavis

Läs Mer
Recept

Söta och heta Kung Ingels-spett med kokos-couscous

Läs Mer
Recept

Kalkonburgare tex mex

Läs Mer
Recept

Wilmaschnitzel med gröna saker

Läs Mer
Recept

Korv Mafioso med krämig gremolata-coleslaw

Läs Mer