Foodservice

Kryddig äppel- och rosmarinsalsa

En kalkonburgare går att variera i all oändlighet med olika smaksättningar och tillbehör. Denna salsa med syrliga äpple, het chili och smakrik rosmarin lyfter kalkonburgaren till nya höjder!

(2st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 15 min

Ingredienser

2 st
syrliga äpple, t.ex. Jonagold
½ st
röd chili, urkärnad
1 st
rödlök
2 msk
färsk rosmarin
1 tsk
vitvinsvinäger
1 tsk
strösocker
1 msk
olivolja
salt & svartpeppar

Så gör du

1
Skala, kärna ur och finhacka äpplena. Finhacka chili, rödlök och rosmarin. Lägg i en bunke.
2
Rör ihop vinäger, socker och olivolja tills sockret löst sig. Blanda med äppelhacket.
3
Krydda med salt och svartpeppar. Låt stå i ca 20 minuter innan servering.

Fler Recept

Recept

Kalkonbaconsmör med lök

Läs Mer
Recept

Kung Ingels kalkonkorv med rotfruksstomp

Läs Mer
Recept

Kalkonstroganoff

Läs Mer
Recept

Sparris- och gurksallad med krämig parmesandressing

Läs Mer
Recept

Citrusrostad kalkonbröstfilé med variation på broccoli

Läs Mer
Recept

Gulaschgryta

Läs Mer
Recept

Tunnskivad kalkonfilé med saffransremoulad

Läs Mer
Recept

Sardell, oliv- och kaprissmör

Läs Mer
Recept

Irländsk kalkonstuffing

Läs Mer
Recept

Fyllt kalkonbröst med Ajvar relishsås

Läs Mer