Restaurang & Storhushåll

Kryddig äppel- och rosmarinsalsa

En kalkonburgare går att variera i all oändlighet med olika smaksättningar och tillbehör. Denna salsa med syrliga äpple, het chili och smakrik rosmarin lyfter kalkonburgaren till nya höjder!

(4st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 15 min

Ingredienser

2 st
syrliga äpple, t.ex. Jonagold
½ st
röd chili, urkärnad
1 st
rödlök
2 msk
färsk rosmarin
1 tsk
vitvinsvinäger
1 tsk
strösocker
1 msk
olivolja
salt & svartpeppar

Så gör du

1
Skala, kärna ur och finhacka äpplena. Finhacka chili, rödlök och rosmarin. Lägg i en bunke.
2
Rör ihop vinäger, socker och olivolja tills sockret löst sig. Blanda med äppelhacket.
3
Krydda med salt och svartpeppar. Låt stå i ca 20 minuter innan servering.

Fler Recept

Recept

Kalkon-laab med asiatisk müsli

Läs Mer
Recept

Grillat kalkonovanlår med fänkål och citron

Läs Mer
Recept

Gräddädelostfylld tunnskivad kalkonfilé med hasselbackspotatis och blåbärssås

Läs Mer
Recept

Dragonkalkon

Läs Mer
Recept

Tacos med kalkon och guacamole

Läs Mer
Recept

Ingefärs- och honungsvingar

Läs Mer
Recept

Kalkonbolognese

Läs Mer
Recept

Helgrillad kalkon med senap och vitlök

Läs Mer
Recept

Fikon- & valnötsfylld kalkon

Läs Mer
Recept

Irländsk kalkonstuffing

Läs Mer