Foodservice

Kryddig äppel- och rosmarinsalsa

En kalkonburgare går att variera i all oändlighet med olika smaksättningar och tillbehör. Denna salsa med syrliga äpple, het chili och smakrik rosmarin lyfter kalkonburgaren till nya höjder!

(2st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 15 min

Ingredienser

2 st
syrliga äpple, t.ex. Jonagold
½ st
röd chili, urkärnad
1 st
rödlök
2 msk
färsk rosmarin
1 tsk
vitvinsvinäger
1 tsk
strösocker
1 msk
olivolja
salt & svartpeppar

Så gör du

1
Skala, kärna ur och finhacka äpplena. Finhacka chili, rödlök och rosmarin. Lägg i en bunke.
2
Rör ihop vinäger, socker och olivolja tills sockret löst sig. Blanda med äppelhacket.
3
Krydda med salt och svartpeppar. Låt stå i ca 20 minuter innan servering.

Fler Recept

Recept

Stekt kalkonbröstfilé med avokadokeso och vit bönsallad

Läs Mer
Recept

Carbonara med skogschampinjon och kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Marias Tortillalasagne

Läs Mer
Recept

Griljerad julskinka med pepparkaka

Läs Mer
Recept

Solig currypotatissallad

Läs Mer
Recept

Färskost- och ricottafylld kalkonbröstfilé

Läs Mer
Recept

Rivig kalkonfärssoppa

Läs Mer
Recept

Fikon- & valnötsfylld kalkon

Läs Mer
Recept

Tunnskivad kalkonfilé med saffransremoulad

Läs Mer
Recept

Whiskydoftande kalkongryta

Läs Mer