Foodservice

Kung Ingels kalkonkorv med rotfruksstomp

Kung Ingels kalkonkorv är Ingelsta Kalkons svar på den traditionella stekkorven. Servera den tillsammans med rotfruktsstomp som piffas med riven parmesanost.

(3st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

500g
Kung Ingels kalkonkorv
smör till stekning
2 st
stora potatisar
½ st
rotselleri
2 st
morötter
2 st
palsternackor
50g
parmesanost, finriven
1 kruka
bladpersilja, hackad
2 msk
olivolja
salt & svartpeppar

Så gör du

1
Skala rotfrukterna och dela dem i bitar som är ca 1,5x1,5 cm stora. Koka bitarna i en gryta med saltat vatten tills de blivit mjuka. Häll av vattnet.
2
Stöt potatisen till ett grovt mos. Tillsätt parmesanosten, persiljan och olivoljan, blanda runt. Smaka av med salt och svartpeppar.
3
Skiva korven i ca 1,5 cm tjocka skivor. Stek i lite smör på ett stekjärn.
4
Servera den nystekta kalkonkorven med rotfruktsstompet och en krispig sallad. För lite extra fest toppa med extra parmesanost.

Fler Recept

Recept

Kalkonfärs med grönsaker och kikärtspasta

Läs Mer
Recept

Dragon, citron- och vitlökssmör

Läs Mer
Recept

Färskost- och ricottafylld kalkonbröstfilé

Läs Mer
Recept

Senapsgriljerad julskinka av kalkon

Läs Mer
Recept

Chili con carne

Läs Mer
Recept

Ugnsstekt kalkonbröst med grön dinkelsallad

Läs Mer
Recept

Kalkonburgare med karamelliserad lök

Läs Mer
Recept

Wilmaschnitzel med rabarberglaze och fänkålsslaw

Läs Mer
Recept

Kalkonsouvlaki med tzatziki, och grekisk bondsallad

Läs Mer
Recept

Sauterad kalkonlever

Läs Mer