Foodservice

Kung Ingels kalkonkorv med rotfruksstomp

Kung Ingels kalkonkorv är Ingelsta Kalkons svar på den traditionella stekkorven. Servera den tillsammans med rotfruktsstomp som piffas med riven parmesanost.

(5st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

500g
Kung Ingels kalkonkorv
smör till stekning
2 st
stora potatisar
½ st
rotselleri
2 st
morötter
2 st
palsternackor
50g
parmesanost, finriven
1 kruka
bladpersilja, hackad
2 msk
olivolja
salt & svartpeppar

Så gör du

1
Skala rotfrukterna och dela dem i bitar som är ca 1,5x1,5 cm stora. Koka bitarna i en gryta med saltat vatten tills de blivit mjuka. Häll av vattnet.
2
Stöt potatisen till ett grovt mos. Tillsätt parmesanosten, persiljan och olivoljan, blanda runt. Smaka av med salt och svartpeppar.
3
Skiva korven i ca 1,5 cm tjocka skivor. Stek i lite smör på ett stekjärn.
4
Servera den nystekta kalkonkorven med rotfruktsstompet och en krispig sallad. För lite extra fest toppa med extra parmesanost.

Fler Recept

Recept

Tortillapizza med kalkonpepparsalami, tomat och mozzarella

Läs Mer
Recept

Korv Mafioso med krämig gremolata-coleslaw

Läs Mer
Recept

Kung Ingels parisare med tomatsalsa

Läs Mer
Recept

Fikon- & valnötsfylld kalkon

Läs Mer
Recept

Somrig kalkonburgare i salladsblad

Läs Mer
Recept

Örtbakad kalkonfilé med rotselleripuré och inkokt kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Prästostbullar

Läs Mer
Recept

Basilikamarinerad kalkonfilé fylld med mozzarella och soltorkade tomater

Läs Mer
Recept

Whiskymarinerat kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Kalkonrullader fyllda med färskost

Läs Mer