Foodservice

Kung Ingels kalkonkorv med rotfruksstomp

Kung Ingels kalkonkorv är Ingelsta Kalkons svar på den traditionella stekkorven. Servera den tillsammans med rotfruktsstomp som piffas med riven parmesanost.

(3st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

500g
Kung Ingels kalkonkorv
smör till stekning
2 st
stora potatisar
½ st
rotselleri
2 st
morötter
2 st
palsternackor
50g
parmesanost, finriven
1 kruka
bladpersilja, hackad
2 msk
olivolja
salt & svartpeppar

Så gör du

1
Skala rotfrukterna och dela dem i bitar som är ca 1,5x1,5 cm stora. Koka bitarna i en gryta med saltat vatten tills de blivit mjuka. Häll av vattnet.
2
Stöt potatisen till ett grovt mos. Tillsätt parmesanosten, persiljan och olivoljan, blanda runt. Smaka av med salt och svartpeppar.
3
Skiva korven i ca 1,5 cm tjocka skivor. Stek i lite smör på ett stekjärn.
4
Servera den nystekta kalkonkorven med rotfruktsstompet och en krispig sallad. För lite extra fest toppa med extra parmesanost.

Fler Recept

Recept

Somrig kalkonburgare i salladsblad

Läs Mer
Recept

Saltimbocca på kalkonbröstschnitzel

Läs Mer
Recept

Biff à la Lindström på Ingelstavis

Läs Mer
Recept

Hoisinglaze med sesam och ketchup

Läs Mer
Recept

Kalkonpaj med kantareller, zucchini och gruyèreost

Läs Mer
Recept

Rostad paprikasoppa med kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Tandoorigryta med ris och naanbröd

Läs Mer
Recept

Kalkon- och rödcurrysoppa

Läs Mer
Recept

Wilmaschnitzel med zucchini, bönsalsa och rostade pinjenötter

Läs Mer
Recept

Orientalisk korvgryta

Läs Mer