Restaurang & Storhushåll

Kung Ingels parisare med tomatsalsa

Parisare är en variant på hamburgare som består av en tjock korv som skärs i centimetertunna skivor och serveras med hamburgerbröd. I detta recept använder vi såklart kalkonkorv och serverar den tillsammans med en fräsch tomatsalsa och en härligt stark skånsk senap.

(2st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 20 min

Ingredienser

500 g
Kung Ingels
smör till stekning
4 st
hamburgerbröd
skånsk senap
1 st
rödlök, skivad
Tomatsalsa:
5 st
stora tomater, urkärnade
1 dl
ruccola, finhackad
½ dl
kapris, hackad
1 msk
olivolja
salt & peppar

Så gör du

1
Tomatsalsa; hacka tomaterna fint och blanda med ruccola, kapris och olja. Smaka av med salt och peppar och låt stå under tiden du förbereder resten.
2
Skär korven i tjocka skivor, gärna lite snett så att skivorna blir större. Lägg en klick smör i en stekpanna och stek korvskivorna gyllenbruna på båda sidorna.
3
Rosta gärna brödet och lägg ihop parisarna med senap, rödlök, korv och tomatsalsa.

Fler Recept

Recept

Grillad sparris med Ingelstabacon

Läs Mer
Recept

Korean BBQ-marinad med sesam & päron

Läs Mer
Recept

Porchetta av kalkon med äppelcidersås

Läs Mer
Recept

Hoisin- & körsbärsglaze

Läs Mer
Recept

Basilikamarinerad kalkonfilé fylld med mozzarella och soltorkade tomater

Läs Mer
Recept

Somrig kalkonburgare i salladsblad

Läs Mer
Recept

Pinnfärs med fetaostsås

Läs Mer
Recept

Ingelstastuffing

Läs Mer
Recept

Kalkongryta med Ingelsta Knakare

Läs Mer
Recept

Gräddädelostfylld tunnskivad kalkonfilé med hasselbackspotatis och blåbärssås

Läs Mer