Foodservice

Lätt sallad med kallrökt kalkon, syltade tomater och konärtskocksmousse

En fräsch förrättssallad med kallrökt kalkonbröst och kronärtskocksmousse. En lätt start på en trevlig middag!

(2st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

Syltade tomater
16 st
körsbärstomater
3 msk
vitvinsvinäger
1 dl
vatten
½ dl
strösocker
4 st
hela nejlikor
Kronärtskocksmousse
1 burk
kronärtskocksbottnar
2 msk
persilja
1 burk
crème fraiche
1 st
citron
salt och peppar
ruccolasallad
mangoldblad
2 st
mogna avokado
12 skivor
kallrökt kalkonbröst
12 skivor
prosciutto di Ingelsta

Så gör du

1
Syltade tomater; skölj tomaterna, men låt gärna stjälkfästet sitta kvar. Koka upp vinäger, vatten, socker och nejlikor. Lägg tomaterna i den varma lagen. Låt svalna och sätt på lock. Förvara kallt. Låt ligga minst ett dygn före servering.
2
Kronärtskocksmousse; mixa samman kronärtskocksbottnar och crème fraiche i en matberedare. Riv ner skalet från citronen och pressa i saften. Smaka av med salt och peppar.
3
Salladen; skölj och lägg upp salladen vackert på tallrikar. Skala och skär avokadon i skivor och lägg skivorna samt kalkonköttet ovanpå. Toppa med en klick kronärtskocksmousse.

Fler Recept

Recept

Medelhavsinspirerad kalkongryta

Läs Mer
Recept

Kalkonbolognese

Läs Mer
Recept

Tandoorigryta med ris och naanbröd

Läs Mer
Recept

Wilmaschnitzel med gröna saker

Läs Mer
Recept

Örtbakad kalkonfilé med rotselleripuré och inkokt kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Jordärtskockssoppa med rökt kalkon och timjan

Läs Mer
Recept

Kalkonfärsbiffar med kalkonbacon & blomkål

Läs Mer
Recept

Fyllt kalkonbröst med Ajvar relishsås

Läs Mer
Recept

Flygande Jakob på indonesiskt vis

Läs Mer
Recept

Apelsin- och dragonbakat kalkonbröst

Läs Mer