Foodservice

Lingonmarinerat kalkonlår

Kalkonlår som tillagas under lång tid på låg temperatur blir fantastiskt gott!

(60st) Klicka för att ge betyg
8 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 150 min

Ingredienser

1 st
helt kalkonlår, ca 1,5kg
Marinad
2 dl
lingonsylt
1½ msk
ättika, 12%
2 st
vitlöksklyftor, pressade
1 msk
soja
1 tsk
rosmarin, torkad
1 tsk
timjan, torkad
salt & svartpeppar

Så gör du

1
Salta och peppra kalkonlåret. Blanda ingredienserna till marinaden och låt köttet marineras, gärna över natten.
2
Värm ugnen till 125°C och sätt in kalkonlåret och låt det tillagas långsamt i ca ca 2,5 timmar tills innertemperaturen visar +70°C.
3
Tag ur köttet ur ugnen och låt det vila en stund i aluminiumfolie innan servering.
4
Tips! Servera kalkonlåret med en potatisgratäng toppad med västerbottenost.

Fler Recept

Recept

Chili con carne

Läs Mer
Recept

Wilmabörsar med ricotta, spenat och granatäpple

Läs Mer
Recept

Läckra kalkonrullader

Läs Mer
Recept

Panco- och sesamfrittad kalkon med rotfruktspickels och soyamajjo

Läs Mer
Recept

Kalkonfärs med grönsaker och kikärtspasta

Läs Mer
Recept

Kalkonpiccata med färsk pasta

Läs Mer
Recept

Wilmaschnitzel med rabarberglaze och fänkålsslaw

Läs Mer
Recept

Raggmunk med kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Saltrostade mandlar

Läs Mer
Recept

Kalkonbaconsmör med lök

Läs Mer