Restaurang & Storhushåll

Lingonmarinerat kalkonlår

Kalkonlår som tillagas under lång tid på låg temperatur blir fantastiskt gott!

(73st) Klicka för att ge betyg
8 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 150 min

Ingredienser

1 st
helt kalkonlår, ca 1,5kg
Marinad
2 dl
lingonsylt
1½ msk
ättika, 12%
2 st
vitlöksklyftor, pressade
1 msk
soja
1 tsk
rosmarin, torkad
1 tsk
timjan, torkad
salt & svartpeppar

Så gör du

1
Salta och peppra kalkonlåret. Blanda ingredienserna till marinaden och låt köttet marineras, gärna över natten.
2
Värm ugnen till 125°C och sätt in kalkonlåret och låt det tillagas långsamt i ca ca 2,5 timmar tills innertemperaturen visar +70°C.
3
Tag ur köttet ur ugnen och låt det vila en stund i aluminiumfolie innan servering.
4
Tips! Servera kalkonlåret med en potatisgratäng toppad med västerbottenost.

Fler Recept

Recept

Turkey chili med bröd och gräddfil

Läs Mer
Recept

Apelsingriljerad julskinka av kalkon

Läs Mer
Recept

Kalkonfärs med grönsaker och kikärtspasta

Läs Mer
Recept

Tunnskivad kalkonfilé med saffransremoulad

Läs Mer
Recept

Raggmunk med kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Mustig BBQ-sås

Läs Mer
Recept

Kalkonbaconsmör med lök

Läs Mer
Recept

Minitubs med kryddiga kalkonstrimlor

Läs Mer
Recept

Somrig kalkonburgare i salladsblad

Läs Mer
Recept

Helgrillad kalkon med senap och vitlök

Läs Mer