Restaurang & Storhushåll

Mac'n cheese med Kung Ingels

Mac'n cheese är amerikanarnas paradrätt nummer ett och älskas av stora som små middagsgäster. Tänk på att välja en smakrik ost, till exempel cheddar, den lyfter hela rätten! Vi serverar vår variant med Kung Ingels kalkonkorv.

(5st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 40 min

Ingredienser

Mac'n cheese
250 g
rigatoni
5 dl
mjölk
2 dl
riven smakrik ost (t.ex. cheddar)
1 dl
riven parmesan
salt
svartpeppar
muskotnöt
Kung Ingels Chorizo
500 g
Kung Ingels kalkonkorv
smör till stekning

Så gör du

1
Värm ugnen till 225°C.
2
Koka pastan (rigatoni) i mjölken tills pastan är färdigkokt (blandningen ska bli som en lösare stuvning).
3
Tillsätt två sorters ost (spara lite till topping), salt, svartpeppar och muskotnöt. Rör om.
4
Häll pastablandningen i en ugnsfast form och toppa med resterande ost.
5
Gratinera i ugnen i ca 15 minuter tills gratängen fått en krispig, gyllenbrun yta.
6
Skiva korven i tunna skivor. Bryn i stekpanna tillsammans med lite smör tills skivorna fått en fin färg.
7
Servera nystekt Kung Ingels tillsammans med mac'n cheese.

Fler Recept

Recept

Basilikamarinerad kalkonfilé fylld med mozzarella och soltorkade tomater

Läs Mer
Recept

Apelsinglaserade kalkonvingar

Läs Mer
Recept

Wilmabörsar med ricotta, spenat och granatäpple

Läs Mer
Recept

Vitlökssmör med sardeller och örter

Läs Mer
Recept

Korv Mafioso med krämig gremolata-coleslaw

Läs Mer
Recept

Apelsinmarinerat kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Gulaschgryta

Läs Mer
Recept

Grilled cheese med plockad kalkon och karamelliserad lök

Läs Mer
Recept

Marias Tortillalasagne

Läs Mer
Recept

Rostad parmesan- & örtpotatis

Läs Mer