Foodservice

Medelhavsinspirerad kalkongryta

Medelhavet möter kalkon i denna gryta med paprika, fetaost och svarta oliver. Servera grytan med ris, pasta eller potatis. Lätt att laga!

(32st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

800 g
kalkongrytbitar eller bröstbitar från kalkon
1 msk
olja
0,5 st
purjolök
1 st
gul paprika
500 g
krossade tomater (gärna med basilikasmak)
2 msk
kycklingfond
100 g
fetaost
1 dl
svarta oliver, gärna med kärna
salt
peppar

Så gör du

1
Bryn köttet i en teflonpanna med oljan
2
Strimla purjolöken och skär ringar av paprikan.
3
Tillsätt grönsakerna och låt dem mjukna utan att få färg.
4
Häll över tomatkrosset och tillsätt fonden. Låt sjuda ca 10 minuter så att köttet blir genomstekt.
5
Smula i fetaost och blanda ner oliverna. Krydda efter smak och beroende av hur salt osten är.
6
Servera grytan med kokt ris, pasta eller potatis.

Fler Recept

Recept

Fikon- & valnötsfylld kalkon

Läs Mer
Recept

Skogens kalkongratäng

Läs Mer
Recept

Juligt kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Caesarsallad med kalkon och kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Kalkonklämma med krämig rotfruktssallad

Läs Mer
Recept

Pressgurka

Läs Mer
Recept

Kalkonköttbullar med salvia och vitlök

Läs Mer
Recept

Somrig kalkonburgare i salladsblad

Läs Mer
Recept

Rostad paprikasoppa med kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Kalkonfärs med grönsaker och kikärtspasta

Läs Mer