Restaurang & Storhushåll

Medelhavsmarinad med oregano & citrus

Klassiska medelhavssmaker i en marinad som man alltid bör ha stående i kylskåpet säsongen när grillen går på högvarv.

(1st) Klicka för att ge betyg
5 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 10 min

Ingredienser

1 msk
honung
1 st
vitlöksklyfta
½ st
urkärnad chili
½ kruka
oregano
½ st
citron (skal)
1 tsk
salt
½ dl
äppelcidervinäger
1 dl
olivolja

Så gör du

1
Skär av det yttersta, gula delen av citronskalet och strimla det fint. Blanda med finhackad oregano och vitlök och övriga ingredienser. Låt stå i kylskåp där marinaden håller ca 2 veckor.
2
TIPS! Marinaden används före själva grillningen. Låt kalkonköttet ligga i marinad i flera timmar, gärna över natten så att köttet hinner suga åt sig rejält av smakerna.

Fler Recept

Recept

Krämig indisk kalkoncurry med kokos och vindaloo

Läs Mer
Recept

Rostad parmesan- & örtpotatis

Läs Mer
Recept

Medelhavsinspirerad kalkongryta

Läs Mer
Recept

Kalkonrullader fyllda med färskost

Läs Mer
Recept

Kung Ingels parisare med tomatsalsa

Läs Mer
Recept

Ingelstasylta med syltade kantareller

Läs Mer
Recept

Wilmabörsar med ricotta, spenat och granatäpple

Läs Mer
Recept

Tandoorifilé med saffransris

Läs Mer
Recept

Panco- och sesamfrittad kalkon med rotfruktspickels och soyamajjo

Läs Mer
Recept

Tagliatelle di Ingelsta med tomatsallad

Läs Mer