Restaurang & Storhushåll

Minitubs med kryddiga kalkonstrimlor

Stelt kalkon i knapriga tacoskal tillsammans med kryddig tomatsalsa med koriander och limejuice. Lätt att laga!

(2st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 15 min

Ingredienser

400 g
strimlor av kalkonlårfilé
smör eller olja till stekning
1,5 msk
kryddblandning (ex. tacokrydda eller annan mix)
1 frp
minitubs (tacoskal)
tomatsalsa
crème fraiche
isbergssallad
Tomatsalsa:
2 st
tomater
0,5 st
rödlök
0,5 st
röd chilifrukt
1 msk
limejuice
0,5 dl
koriander (färsk)

Så gör du

1
Stek kalkonstrimlorna i lite matfett på ett stekjärn.
2
Krydda med valfri kryddmix och låt fräsa tills de är genomstekta, ca 5 minuter.
3
Finhacka tomater, rödlök och chilifrukten till salsan. Blanda i en skål, smaksätt med limejuice och finhackad koriander.
4
Värm tacoskalen enligt förpackningen.
5
Fyll skalen med sallad, kalkonstrimlor, crème fraiche och tomatsalsa.

Fler Recept

Recept

Frästa kalkonstrimlor i pitabröd

Läs Mer
Recept

Varm grönkålssallad med valnötter, tranbär och kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Kalkonlasagne

Läs Mer
Recept

Kalkon-laab med asiatisk müsli

Läs Mer
Recept

Kalkonovanlår med smak av rosépeppar och dragon, på en macka med manchegokräm

Läs Mer
Recept

Kung Ingels kalkonkorv med rotfruksstomp

Läs Mer
Recept

Kalkonsalamichips med dipp

Läs Mer
Recept

Getostfyllda kalkonfärsbiffar med sötpotatis

Läs Mer
Recept

Kalkonkorv i Chicagostil

Läs Mer
Recept

Portvinsmarinerat kalkonbröst

Läs Mer