Restaurang & Storhushåll

Minitubs med kryddiga kalkonstrimlor

Stelt kalkon i knapriga tacoskal tillsammans med kryddig tomatsalsa med koriander och limejuice. Lätt att laga!

(2st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 15 min

Ingredienser

400 g
strimlor av kalkonlårfilé
smör eller olja till stekning
1,5 msk
kryddblandning (ex. tacokrydda eller annan mix)
1 frp
minitubs (tacoskal)
tomatsalsa
crème fraiche
isbergssallad
Tomatsalsa:
2 st
tomater
0,5 st
rödlök
0,5 st
röd chilifrukt
1 msk
limejuice
0,5 dl
koriander (färsk)

Så gör du

1
Stek kalkonstrimlorna i lite matfett på ett stekjärn.
2
Krydda med valfri kryddmix och låt fräsa tills de är genomstekta, ca 5 minuter.
3
Finhacka tomater, rödlök och chilifrukten till salsan. Blanda i en skål, smaksätt med limejuice och finhackad koriander.
4
Värm tacoskalen enligt förpackningen.
5
Fyll skalen med sallad, kalkonstrimlor, crème fraiche och tomatsalsa.

Fler Recept

Recept

Flygande Jakob på indonesiskt vis

Läs Mer
Recept

Kalkonbourguignon med skogschampinjoner, savojkål och smörstekt rödlök

Läs Mer
Recept

Spett med grillade grönsaker och äppeltzatziki

Läs Mer
Recept

Söta och heta Kung Ingels-spett med kokos-couscous

Läs Mer
Recept

Varm grönkålssallad med valnötter, tranbär och kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Rostad paprikasoppa med kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Saltimbocca på kalkonbröstschnitzel

Läs Mer
Recept

Kalkonlevermousse

Läs Mer
Recept

Rostad sallad med blåmögelost

Läs Mer
Recept

Rödvinsmarinerad kalkonbröstfilé

Läs Mer