Restaurang & Storhushåll

Mustig BBQ-sås

Den perfekta BBQ-såsen ska vara rökig, söt och stark på samma gång. Här är receptet!

(4st) Klicka för att ge betyg
6 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 20 min

Ingredienser

3 st
stora tomater
1 st
stor gul lök
2 st
vitlöksklyftor
1 st
röd paprika
0,5 dl
olivolja
2 msk
worcestershiresås
2 krm
liquid smoke (finns i de flesta matvarubutiker - fråga om du inte hittar)
3 msk
brunt farinsocker
2 msk
tomatpuré
salt
grovmalen svartpeppar
tabasco

Så gör du

1
Hacka tomater, lök, vitlök och paprika grovt. Hetta upp en kastrull med olivolja och stek de hackade grönsakerna i någon minut på hög värme.
2
Tillsätt övriga ingredienser och låt koka på medelvärme under lock i ca 10 minuter. Rör om då och då.
3
Mixa såsen slät med stavmixer och smaka eventuellt av med mer tabasco, salt och peppar. Serveras såsen varm eller ljummen.

Fler Recept

Recept

Citrusrostad kalkonbröstfilé med variation på broccoli

Läs Mer
Recept

Ugnspannkaka med kalkonbacon och rostade rotfrukter

Läs Mer
Recept

Porterkalkon

Läs Mer
Recept

Senap- och limemarinerad kalkonfilé

Läs Mer
Recept

Chèvreyoghurt

Läs Mer
Recept

Kryddiga kalkonköttbullar

Läs Mer
Recept

Medelhavsinspirerad kalkongryta

Läs Mer
Recept

Portvinsmarinerat kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Tacos med grillad kalkonbröstschnitzel

Läs Mer
Recept

Lätt sallad med kallrökt kalkon, syltade tomater och konärtskocksmousse

Läs Mer