Foodservice

Mustig BBQ-sås

Den perfekta BBQ-såsen ska vara rökig, söt och stark på samma gång. Här är receptet!

(1st) Klicka för att ge betyg
6 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 20 min

Ingredienser

3 st
stora tomater
1 st
stor gul lök
2 st
vitlöksklyftor
1 st
röd paprika
0,5 dl
olivolja
2 msk
worcestershiresås
2 krm
liquid smoke (finns i de flesta matvarubutiker - fråga om du inte hittar)
3 msk
brunt farinsocker
2 msk
tomatpuré
salt
grovmalen svartpeppar
tabasco

Så gör du

1
Hacka tomater, lök, vitlök och paprika grovt. Hetta upp en kastrull med olivolja och stek de hackade grönsakerna i någon minut på hög värme.
2
Tillsätt övriga ingredienser och låt koka på medelvärme under lock i ca 10 minuter. Rör om då och då.
3
Mixa såsen slät med stavmixer och smaka eventuellt av med mer tabasco, salt och peppar. Serveras såsen varm eller ljummen.

Fler Recept

Recept

Kalkonkorv i Chicagostil

Läs Mer
Recept

Spett med grillade grönsaker och äppeltzatziki

Läs Mer
Recept

Sauterad kalkonlever

Läs Mer
Recept

Kalkonspett med srirachaglaze och kokosdipp tillsammans med en smakrik nudelsallad

Läs Mer
Recept

Apelsin- och dragonbakat kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Kryddig äppel- och rosmarinsalsa

Läs Mer
Recept

Kalkonbourguignon med skogschampinjoner, savojkål och smörstekt rödlök

Läs Mer
Recept

Tunnskivad kalkonfilé med saffransremoulad

Läs Mer
Recept

Somrig kalkonburgare i salladsblad

Läs Mer
Recept

Gräddädelostfylld tunnskivad kalkonfilé med hasselbackspotatis och blåbärssås

Läs Mer