Foodservice

Mustig kalkonfärssoppa

En mustig och härlig soppa, perfekt under den lite kallare årstiden Serveras med gott nybakat bröd.

(12st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

300 g
kalkonfärs
3 st
potatisar
2 st
morötter
1 st
purjolök
1 msk
matfett till stekning
1 st
vitlöksklyfta
1 tsk
paprikapulver
1 krm
cayennepeppar
2 msk
tomatpuré
500 g
krossade tomater
1 l
grönsaks- eller kycklingbuljong
färsk basilika
salt
peppar

Så gör du

1
Skala och skär potatis och morötter i skivor.
2
Skölj, ansa och strimla purjolöken.
3
Bryn färsen i matfettet i en gryta, tillsätt pressad vitlök. Krydda med salt, peppar, paprikapulver och cayennepeppar.
4
Tillsätt tomatpurén och låt fräsa ytterligare 1 minut.
5
Tillsätt potatis, morötter, purjolök, tomater och buljong.
6
Låt soppan sjuda under lock i 15 minuter. Smaka eventuellt av med mer kryddor. Strö över färsk hackad basilika.
7
Servera soppan med ett gott bröd.

Fler Recept

Recept

Ugnsstekt Kung Ingels med fetaost och oliver

Läs Mer
Recept

Enkla dressingen

Läs Mer
Recept

Citrusrostad kalkonbröstfilé med variation på broccoli

Läs Mer
Recept

Portvinsmarinerat kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Kalkonbourguignon med skogschampinjoner, savojkål och smörstekt rödlök

Läs Mer
Recept

Tagliatelle di Ingelsta med tomatsallad

Läs Mer
Recept

Kalkonrullader fyllda med färskost

Läs Mer
Recept

Panco- och sesamfrittad kalkon med rotfruktspickels och soyamajjo

Läs Mer
Recept

Kalkonburgare med orientalisk touch

Läs Mer
Recept

Rödvinsmarinerad kalkonbröstfilé

Läs Mer