Foodservice

Mustig kalkonfärssoppa

En mustig och härlig soppa, perfekt under den lite kallare årstiden Serveras med gott nybakat bröd.

(17st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

300 g
kalkonfärs
3 st
potatisar
2 st
morötter
1 st
purjolök
1 msk
matfett till stekning
1 st
vitlöksklyfta
1 tsk
paprikapulver
1 krm
cayennepeppar
2 msk
tomatpuré
500 g
krossade tomater
1 l
grönsaks- eller kycklingbuljong
färsk basilika
salt
peppar

Så gör du

1
Skala och skär potatis och morötter i skivor.
2
Skölj, ansa och strimla purjolöken.
3
Bryn färsen i matfettet i en gryta, tillsätt pressad vitlök. Krydda med salt, peppar, paprikapulver och cayennepeppar.
4
Tillsätt tomatpurén och låt fräsa ytterligare 1 minut.
5
Tillsätt potatis, morötter, purjolök, tomater och buljong.
6
Låt soppan sjuda under lock i 15 minuter. Smaka eventuellt av med mer kryddor. Strö över färsk hackad basilika.
7
Servera soppan med ett gott bröd.

Fler Recept

Recept

Kalkonlever i Madeirasås

Läs Mer
Recept

Kalkon-laab med asiatisk müsli

Läs Mer
Recept

Caesarsallad med kalkon och kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Stuffing med hasselnötter och salvia

Läs Mer
Recept

Tacogratäng med kalkonfärs

Läs Mer
Recept

Tandoorigryta med ris och naanbröd

Läs Mer
Recept

Lätt sallad med kallrökt kalkon, syltade tomater och konärtskocksmousse

Läs Mer
Recept

Ugnsstekt kalkonbröst med grön dinkelsallad

Läs Mer
Recept

Helstekt kalkon på klassiskt vis

Läs Mer
Recept

Pressgurka

Läs Mer