Foodservice

Mustig kalkonfärssoppa

En mustig och härlig soppa, perfekt under den lite kallare årstiden Serveras med gott nybakat bröd.

(17st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tid ca: 30 min

Ingredienser

300 g
kalkonfärs
3 st
potatisar
2 st
morötter
1 st
purjolök
1 msk
matfett till stekning
1 st
vitlöksklyfta
1 tsk
paprikapulver
1 krm
cayennepeppar
2 msk
tomatpuré
500 g
krossade tomater
1 l
grönsaks- eller kycklingbuljong
färsk basilika
salt
peppar

Så gör du

1
Skala och skär potatis och morötter i skivor.
2
Skölj, ansa och strimla purjolöken.
3
Bryn färsen i matfettet i en gryta, tillsätt pressad vitlök. Krydda med salt, peppar, paprikapulver och cayennepeppar.
4
Tillsätt tomatpurén och låt fräsa ytterligare 1 minut.
5
Tillsätt potatis, morötter, purjolök, tomater och buljong.
6
Låt soppan sjuda under lock i 15 minuter. Smaka eventuellt av med mer kryddor. Strö över färsk hackad basilika.
7
Servera soppan med ett gott bröd.

Fler Recept

Recept

Saltrostade mandlar

Läs Mer
Recept

Smörrebröd med kalkon, remoulad, saltgurka & rostad lök

Läs Mer
Recept

Club Sandwich à la Ingelsta

Läs Mer
Recept

Korvstroganoff

Läs Mer
Recept

Dragonkalkon

Läs Mer
Recept

Stekt kalkonbröstfilé med avokadokeso och vit bönsallad

Läs Mer
Recept

Citrusrostad kalkonbröstfilé med variation på broccoli

Läs Mer
Recept

Kålpudding med kalkonfärs

Läs Mer
Recept

Fransk kalkonpaté med portvinskokta fikon

Läs Mer
Recept

Varm grönkålssallad med valnötter, tranbär och kalkonbacon

Läs Mer