Foodservice

Nötpanerat Kalkonbröst

Hasselnötspanerat kalkonbröst med smak av choklad och chili. Serveras med en gräddig kantarell och konjakssås.

(23st) Klicka för att ge betyg
8 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 120 min

Ingredienser

ca 2 kg
kalkonbröst
1 msk
flytande margarin
2 msk
valfri kryddmix
50 g
hackade hasselnötter
3 tsk
salt
2 tsk
peppar
Kantarell & Konjakssås:
4 dl
gula kantareller (eller 40 g torkade trattkantareller)
0,5 dl
fínhackad gul lök
4 msk
smör
0,5 dl
konjak
10 dl
kycklingbuljong
5 dl
grädde
0,5 dl
Maizena
salt
vitpeppar

Så gör du

1
Ta av skinnet från kalkonbröstet och krydda runt om med salt och peppar.
2
Blanda flytande margarin, kryddmixen och nötter i en skål.
3
Lägg bröstet i en smord ugnssäker form eller sockerkaksform, bred över nötpaneringen.
4
Låt marinera under natten eller i 2 timmar.
5
Sätt ugnen på 175 grader och stek tills innertemperaturen är 63-65 grader (ca 1,5 timme).
6
Kantarell & Konjakssås: Fräs lök och kantareller i smör (om du använder torkade kantareller så blötlägg dessa innan).
7
Häll i konjaken och koka in vätskan.
8
Tillsätt buljong och grädde, krydda med salt och vitpeppar.
9
Låt såsen sjuda i ca 5 minuter.
10
Red av med maizena utrört i vatten.
11
Servera det skivade, nötpanerade bröstet med kantarell- och konjakssås, rösti och en grönsallad.

Fler Recept

Recept

Jordärtskockssoppa med rökt kalkon och timjan

Läs Mer
Recept

Turkey chili med bröd och gräddfil

Läs Mer
Recept

Saltimbocca på kalkonbröstschnitzel

Läs Mer
Recept

Mischa Billings recept på ”Turkish Turkey”

Läs Mer
Recept

Whiskydoftande kalkongryta

Läs Mer
Recept

Jansson med kalkon

Läs Mer
Recept

Kalkonstroganoff

Läs Mer
Recept

Carbonara med skogschampinjon och kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Kalkonstek med honung och vitlök

Läs Mer
Recept

Lätt sallad med kallrökt kalkon, syltade tomater och konärtskocksmousse

Läs Mer