Foodservice

Nötpanerat Kalkonbröst

Hasselnötspanerat kalkonbröst med smak av choklad och chili. Serveras med en gräddig kantarell och konjakssås.

(29st) Klicka för att ge betyg
8 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 120 min

Ingredienser

ca 2 kg
kalkonbröst
1 msk
flytande margarin
2 msk
valfri kryddmix
50 g
hackade hasselnötter
3 tsk
salt
2 tsk
peppar
Kantarell & Konjakssås:
4 dl
gula kantareller (eller 40 g torkade trattkantareller)
0,5 dl
fínhackad gul lök
4 msk
smör
0,5 dl
konjak
10 dl
kycklingbuljong
5 dl
grädde
0,5 dl
Maizena
salt
vitpeppar

Så gör du

1
Ta av skinnet från kalkonbröstet och krydda runt om med salt och peppar.
2
Blanda flytande margarin, kryddmixen och nötter i en skål.
3
Lägg bröstet i en smord ugnssäker form eller sockerkaksform, bred över nötpaneringen.
4
Låt marinera under natten eller i 2 timmar.
5
Sätt ugnen på 175 grader och stek tills innertemperaturen är 63-65 grader (ca 1,5 timme).
6
Kantarell & Konjakssås: Fräs lök och kantareller i smör (om du använder torkade kantareller så blötlägg dessa innan).
7
Häll i konjaken och koka in vätskan.
8
Tillsätt buljong och grädde, krydda med salt och vitpeppar.
9
Låt såsen sjuda i ca 5 minuter.
10
Red av med maizena utrört i vatten.
11
Servera det skivade, nötpanerade bröstet med kantarell- och konjakssås, rösti och en grönsallad.

Fler Recept

Recept

Kalkonfärsbiffar med kalkonbacon & blomkål

Läs Mer
Recept

Wilmaschnitzel med gröna saker

Läs Mer
Recept

Sesampanerade kalkonvingar

Läs Mer
Recept

Raggmunk med kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Kalkonburgare tex mex

Läs Mer
Recept

Biff à la Lindström på Ingelstavis

Läs Mer
Recept

Lingonmarinerat kalkonlår

Läs Mer
Recept

Helstekt kalkon fylld med päron och rosmarin

Läs Mer
Recept

Tranbärsmarinerat kalkonbröst med sötpotatismos

Läs Mer
Recept

Kalkon- och rödcurrysoppa

Läs Mer