Restaurang & Storhushåll

Panzanella med gremoladressing och grillad kalkonkorv

Har man torrt bröd och lite trötta tomater finns det inte något godare att laga än en klassisk italiensk brödsallad; panzanella! Smakar finfint tillsammans med grillad kalkonkorv.

(0st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 40 min

Ingredienser

4 st
tjocka kalkonkorvar
500 g
tomater, skurna i grova bitar
1 tsk
salt
4 st
tjocka skivor ljust surdegsbröd, 2-3 dagar gammalt
1 st
liten vitlöksklyfta
½ dl
god olivolja
½ msk
citronsaft
1 dl
grovhackad persilja (hårt packad)
½ dl
grovhackad basilika (hårt packad)
parmesanost
oliver

Så gör du

1
Lägg de grovt skurna tomaterna i en skål och krydda med salt. Blanda dem noga, massera dem gärna lätt med handen. Låt stå i rumstemperatur i minst 20 minuter.
2
Rosta under tiden brödet i ugn eller stekpanna tills brödet är ordentligt rostat och hårt/krispigt. Gnid in brödet med vitlöksklyftan. Låt svalna och bryt i mindre bitar.
3
Blanda ner olivoljan och citronsaften i tomaterna som ska släppt ifrån sig ganska mycket vätska i skålen. Vänd ner bröd och örter. Blanda noga och låt stå i cirka 10 minuter så att brödet får dra åt sig av vätskan från tomaterna och oljan. Blanda därefter allt noga en gång till och smaka av med salt.
4
Toppa med rikligt riven parmesan och servera med nygrillade kalkonkorvar och gärna lite oliver.

Fler Recept

Recept

Fransk kalkonpaté med portvinskokta fikon

Läs Mer
Recept

Kalkonbröst med rostade rotfrukter och rödbetshummus

Läs Mer
Recept

Raggmunk med kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Caesarsallad med kalkon och kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Apelsin- och dragonbakat kalkonbröst

Läs Mer
Recept

Korv Mafioso med krämig gremolata-coleslaw

Läs Mer
Recept

Getostfyllda kalkonfärsbiffar med sötpotatis

Läs Mer
Recept

Röd coleslaw

Läs Mer
Recept

Somrig kalkonburgare i salladsblad

Läs Mer
Recept

Kalkon- och rödcurrysoppa

Läs Mer