Foodservice

Pinnfärs med fetaostsås

Kalkonfärsspett går hem hos stor som liten. Här har vi trätt färsen på ett spett och smaksatt med klassikern persillade. Perfekt till grillen!

(2st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 50 min

Ingredienser

Pinnfärs
500 g
kalkonfärs
1 st
ägg
1 msk
tomatpuré
1 tsk
persillade
1 tsk
spiskummin
½ tsk
vitpeppar
½ tsk
salt
8 st
träspett
Fetaostsås
100 g
fetaost
2 dl
matlagningsyoghurt
2 msk
italienska örter (frysta)
salt
svartpeppar

Så gör du

1
Lägg träspetten i blöt så att de inte bränns vid grillningen.
2
Blanda färsen med ägg, tomatpuré och kryddor.
3
Forma färsen till 16 st järpar. Stick in träspetten.
4
Grilla ca 15 minuter över fin glödbädd.
5
Mosa sönder fetaosten med en gaffel. Tillsätt yoghurt och örter. Smaka av med salt och peppar.

Fler Recept

Recept

Strimlad kalkon med glutenfria tortillabröd och äppelyoghurt

Läs Mer
Recept

Prästostbullar

Läs Mer
Recept

Söta och heta Kung Ingels-spett med kokos-couscous

Läs Mer
Recept

Kalkonfilé med Ingelstabacon och pesto

Läs Mer
Recept

Bondomelett med picknicklår

Läs Mer
Recept

Plommonfylld kalkonstek

Läs Mer
Recept

Senapsgriljerad julskinka av kalkon

Läs Mer
Recept

Kalkonovanlår med smak av rosépeppar och dragon, på en macka med manchegokräm

Läs Mer
Recept

Flygande Jakob på indonesiskt vis

Läs Mer
Recept

Helgrillad kalkon med senap och vitlök

Läs Mer