Restaurang & Storhushåll

Porterkalkon

Bjud familj och vänner på en underbar söndagsstek.

(14st) Klicka för att ge betyg
4 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 80 min

Ingredienser

1-1,2 kg
kalkonstek, omarinerad
1 st
gul lök
2 st
vitlöksklyftor
3 dl
grädde
33 cl
porter
1 dl
svartvinbärssaft, outspädd
1 dl
kinesisk soja
2 msk
kycklingfond
1 tsk
timjan
8 st
enbär
8 st
svartpepparkorn
1-2 msk
maizenamjöl
salt
peppar

Så gör du

1
Skala och skiva löken och lägg i en gryta tillsammans med pressad vitlök, timjan, enbär och peppar.
2
Häll på saft, porter, soja och fond.
3
Lägg i steken och låt den koka under lock 1 timme eller tills innertemperaturen visar 75 grader. Vänd steken ett par gånger medan den kokar.
4
Ta upp steken och låt den vila i folie under tiden såsen tillreds.
5
Sila skyn och tillsätt grädde, låt koka upp. Red av med maizenamjöl utblandat i lite vatten.
6
Smaka av med salt och peppar.
7
Servera med kokt potatis, gelé och haricotsverts.

Fler Recept

Recept

Tagliatelle med plockad kalkon, brysselkål och brödsmul

Läs Mer
Recept

Orientalisk korvgryta

Läs Mer
Recept

Saltrostade mandlar

Läs Mer
Recept

Kalkon-laab med asiatisk müsli

Läs Mer
Recept

Kalkon- och rödcurrysoppa

Läs Mer
Recept

Medelhavsmarinad med oregano & citrus

Läs Mer
Recept

Kalkonsalamichips med dipp

Läs Mer
Recept

Rostad paprikasoppa med kalkonbacon

Läs Mer
Recept

Fikon- & valnötsfylld kalkon

Läs Mer
Recept

Portvinsmarinerat kalkonbröst

Läs Mer