Foodservice

Portvinsmarinerat kalkonbröst

Den perfekta söndagskalkonen är marinerad i portvin och konjak och serveras med potatisgratäng eller rotfrukter. En härlig sås med rosépeppar och gelé ger den perfekta avslutningen på veckan.

(29st) Klicka för att ge betyg
6 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Tid ca: 120 min

Ingredienser

ca 1,2 kg
färskt kalkonbröst
Marinad:
1 dl
portvin
0,5 dl
konjak
2 tsk
krossad vitpeppar
0,5 dl
rapsolja
2 tsk
salt
Sås:
stekskyn + marinad
3 dl
grädde
1 msk
maizenamjöl
1 msk
krossad rosépeppar
1 msk
gelé

Så gör du

1
Blanda samman marinaden.
2
Lägg kalkonbröstet i dubbla plastpåsar och slå över marinaden.
3
Låt ligga i kyl 0,5-1 dygn.
4
Tag bröstet ur påsen och spara marinaden.
5
Lägg köttet i en ugnsfast form och stek i 175 grader tills innertemperaturen visar 63-65 grader. Det tar ca 1,5 timme. Pensla gärna med marinaden någon gång.
6
Låt bröstet vila under folie medan såsen tillagas.
7
Häll stekskyn och resten av marinaden i en kastrull och koka upp.
8
Blanda ut mjölet med grädden och tillsätt. Smaka av med rosépeppar och gelé.
9
Skiva upp kalkonbröstet, servera med såsen och ugnsrostade rotfrukter eller potatisgratäng.

Fler Recept

Recept

Tagliatelle di Ingelsta med tomatsallad

Läs Mer
Recept

Apelsingriljerad julskinka av kalkonlår

Läs Mer
Recept

Kalkonpiccata med färsk pasta

Läs Mer
Recept

Kalkonsalamichips med dipp

Läs Mer
Recept

Ingelstasylta med syltade kantareller

Läs Mer
Recept

Söta och heta Kung Ingels-spett med kokos-couscous

Läs Mer
Recept

Kalkonbaconsmör med lök

Läs Mer
Recept

Citrusrostad kalkon med gräddädelostsås & rostade primörer

Läs Mer
Recept

Tunnskivad kalkonfilé med saffransremoulad

Läs Mer
Recept

Kalkonstroganoff

Läs Mer